Gevelisolatie

Bij gevelisolatie wordt er isolatie aangebracht tegen de gevel aan of in de spouwmuur. Er wordt gekozen voor deze isolatiemethode om de stookkosten naar beneden te brengen en uiteindelijk op jaarbasis veel geld te besparen. Het grootste deel van de woningeigenaren kiest massaal voor gevelisolatie om de woning professioneel te isoleren. Naast het isoleren van uw woning heeft het isoleren van de gevel nog meer pluspunten. Bij oudere woningen is het vaak niet mogelijk om de spouwmuur te isoleren omdat deze er simpelweg niet is. Een compleet nieuwe gevel met isolatie is de perfecte oplossing. Het is geen goedkope klus, maar het eindresultaat is absoluut fenomenaal. Bent u benieuwd wat gevelisolatie kost? U kan via onze websites meerdere offertes in één keer aanvragen bij isolatie specialisten in de buurt. U ontvangt van ons tot maximaal 6 verschillende offertes.

Verschillende vormen van gevelisolatie in uw woning

Er zijn verschillende vormen van gevelisolatie mogelijk in uw woning. Het is een beetje afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden welke vorm er wordt uitgevoerd. Als u een spouwmuur heeft dan is spouwmuurisolatie de voordeligste oplossing. Binnen één werkdag wordt de spouwmuur gevuld met isolatiemateriaal. Afhankelijk van het type woning en de gekozen materialen kan u al snel € 200 per jaar of meer besparen op uw stookkosten. Bij oude woningen is spouwmuurisolatie geen optie omdat er geen spouwmuur is. U kan dan overwegen om een nieuwe geïsoleerde gevel tegen uw bestaande aan te bouwen. Een nieuwe gevel bouwen kost wel wat meer geld, maar u weet dan 100% zeker dat uw woning goed geïsoleerd is. De besparingskosten liggen bij deze vorm van gevelisolatie ook hoger dan € 200 per jaar. De werkelijke besparing is afhankelijk van de keuze in materialen en het soort isolatie dat u uitkiest.

Welk materiaalsoort kiest u bij gevelisolatie?

Bij gevelisolatie kan u kiezen uit verschillende materialen om uw woning te isoleren. Elk materiaalsoort heeft weer andere eigenschappen en het is een beetje afhankelijk van uw wensen wat u graag wilt. U kan bijvoorbeeld kiezen uit: glaswol, steenwol, pur-schuim of polystyreen platen. Steenwol en glaswol zijn veel gebruikte materialen vanwege de uitstekende isolatiewaarde. Steenwol heeft ook nog eens het voordeel dat het voor een deel geluidswerend is. U heeft zo minder last van geluidsoverlast van buitenaf. Bij spouwmuurisolatie wordt er meestal gekozen voor PUR schuim. Dit is sneller aan te brengen en hecht zich beter aan de betonnen binnenmuur. Nog een voordeel van PUR is dat het blijft ademen waardoor er nog voldoende ventilatie is in de spouwmuur.

Isolatie aanbrengen tegen de muren aan

Gevelisolatie tegen de buitenmuur kan een hele ingreep zijn vooral omdat u hiervoor een vergunning nodig heeft. Een alternatief is om gevelisolatie aan te brengen van binnenuit. U zet dan tegen uw binnenmuur aan een tussenmuur met isolatie erin verwerkt. Dit klinkt als een handige oplossing, maar in de praktijk is deze ingreep vaak nog duurder dan gevelisolatie aan de buitenzijde. Er is nog een nadeel en dat is dat u flink wat ruimte in huis inlevert. Een voorzetwand met isolatie kost u soms wel 10 cm per muur van uw woonruimte. Het is dus even goed nadenken of u deze afweging de moeite waard vind. Bij gevelisolatie aan de buitenzijde levert u niet aan woonruimte in en is uw woning perfect geïsoleerd. De ingreep is misschien groot, maar uiteindelijk bent u op papier minder kwijt dan voor het isoleren aan de binnenzijde. Naast het plaatsen van een voorzetwand met isolatie moet de woning ook nog afgewerkt worden. De muren moeten door een stukadoor worden afgewerkt en daarna behangen of geschilderd. U kan zelf de afweging maken door eens een offerte aan te vragen via onze website.

Vergelijk online offertes van verschillende isolatiespecialisten voor gevelisolatie

Bent u benieuwd naar de gevelisolatie prijzen? Via onze website kan u verschillende offertes aanvragen met één druk op de knop. U ontvangt na het gratis en vrijblijvend aanvragen van een offerte op onze website maximaal 6 offertes met de gevelisolatie kosten. U kan zelf vergelijken welke offerte de voordeligste keuze is en zo 30% op uw gevelisolatie kosten besparen. Door de verschillende offertes naast elkaar te leggen kan u namelijk flink wat geld besparen. Wacht dus niet langer en vraag vandaag nog gratis en vrijblijvend een offerte aan.