Isolatieglas

Als u nog een vrij oude woning heeft dan is de kans groot dat uw woning nog voorzien is van enkelglas. Bij oudere woningen kan enkelglas één van de grootste kostenposten in huis zijn. Ieder jaar opnieuw verbruikt u veel extra energie doordat u nog enkelglas heeft. Isolatie alleen zal niet helpen om uw energieverbruik naar beneden te brengen. Het aanbrengen van isolatieglas is ook een slimme oplossing om te besparen op uw energiekosten. Dankzij het hoge rendement heeft u deze investering al snel terugverdiend. Daarnaast verhoogt isolatieglas het comfort in huis. Bent u benieuwd naar de isolatieglas prijzen? Vraag gewoon gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan via onze website. Wij zorgen ervoor dat u maximaal 6 vrijblijvende offertes van experts uit de buurt ontvangt. U kan zo direct de prijzen inzien en met elkaar vergelijken.

Wat is isolatieglas?

Isolatieglas is eigenlijk glas met een laagje isolatie ertussen. Dit kan gas of lucht zijn. Isolatieglas bestaat ook uit minimaal twee ruiten en wordt daarom ook wel dubbelglas aangeduid. Tussen deze twee ruiten wordt gas of lucht gespoten voor een isolerend effect. Door dit isolerende laagje kan warmte niet meer naar buiten toe en kan de kou niet meer naar binnen. U kan het warmteverlies voor een groot deel opvangen dankzij dit speciale glas.

De isolatiewaarde van isolatieglas

Bij isolatieglas wordt de isolatiewaarde aangegeven met de u-waarde. Hoe lager de u-waarde hoe beter het glas is geïsoleerd. Isolatieglas begint met een u-waarde van 2,7. Als u kiest voor HR+++ glas dan ligt de u-waarde op 0,7. Er zit dus ook nog een aanzienlijk verschil tussen de verschillende vormen van isolatieglas. De isolatiewaarde wordt ook wel aangeduid met +. Bij HR heeft u standaard dubbelglas maar als u kiest voor HR+++ dan heeft u ruit een nog hogere isolatiewaarde. Als u kiest voor isolatieglas met een hoge isolatiewaarde dan profiteert u niet alleen van lage energiekosten, maar ook van minder geluidsoverlast. Het isolerende laagje zorgt er namelijk voor dat u minder overlast heeft van geluiden van buitenaf.

Kies voor isolatieglas met glas

Als u nieuw isolatieglas laat plaatsen dan kan u kiezen tussen een laagje lucht of gas. Als het binnen uw budget past dan raden wij u aan om te kiezen voor gas. Gas zorgt voor een veel betere isolatie dan standard HR++ glas. Gas isoleert namelijk beter dan gewoon droge lucht. Gas vormt een onzichtbaar laagje tussen de twee ruiten. In de zomer zorgt dit laagje ervoor door uw woning koel te houden. Het laagje weerkaatst namelijk de warmte van buiten. Tijdens de wintermaanden wordt juist de warmte via het glas weer terug de woonkamer gekaatst. Zo blijft de warmte in huis hangen en verliest u geen energie meer via het raam. Dankzij deze eigenschappen is isolatieglas met gas de meest gekozen variant. U moet er gemiddeld ook meer voor betalen dan voor gewoon dubbelglas, maar dit is de investering meer dan waard.

Kozijnen direct meenemen

Als u isolatieglas gaat nemen dan is het handig om te overwegen of uw kozijnen nog goed zijn. Naast de ruit zelf verliest u ook veel warmte via de kozijnen. Vooral oude houten kozijnen kunnen een hoop energie verliezen. Het is de moeite waard om te overwegen kunststof kozijnen te nemen. Kunststof isoleert beter dankzij speciale toevoegingen aan het kozijn. Daarnaast sluiten de kozijnen beter af en gaan ze niet zoals hout werken. Doordat houten kozijnen beginnen te werken ontstaan er kieren waardoor warme lucht kan ontsnappen en koude lucht door naar binnen kan. Nog een voordeel is dat kunststof veel duurzamer is en vrijwel geen onderhoud nodig heeft. Eventueel kan u bij de isolatie expert informeren naar de mogelijkheden om zowel het glas als de kozijnen direct te laten vervangen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor isolatieglas

Bent u benieuwd wat u kwijt bent voor isolatieglas? Vraag vandaag nog geheel vrijblijvend en gratis een offerte aan. Wij zorgen ervoor dat u maximaal 6 offertes ontvangt van isolatie experts uit de buurt. U kan deze offertes naast elkaar leggen en zo nog eens 40% extra besparen op uw investering in isolatieglas. Wacht dus niet langer en vraag vandaag nog de prijzen op zodat u de exacte isolatieglas kosten weet.