Isolatiematerialen

Als u een woning laat isoleren dan mag u van de isolatie expert vaak zelf kiezen voor een bepaalt soort isolatiemateriaal. Het materiaal dat gebruikt wordt is een beetje afhankelijk van de constructie van de woning. Daarnaast is het materiaal bepalend voor wat u eigenlijk laat isoleren. De verschillende isolatiematerialen hebben allemaal hun eigen isolatiewaarde. Sommige materialen hebben bepaalde voordelen die andere weer niet hebben. Terwijl andere weer nadelen hebben die bepalend zijn voor uw type woning. Uiteraard kan een isolatie expert ook een advies geven over het type isolatie die u het beste kan gebruiken. De isolatiematerialen prijzen kan u eventueel direct opvragen met een vrijblijvende offerte. Via onze website kan u direct een offerte aanvragen en wij zorgen ervoor dat deze terecht komt bij 6 experts uit de buurt. U ontvangt zo maximaal 6 verschillende offertes die u met elkaar kan vergelijken.

De meest gebruikte isolatiematerialen

Bij het isoleren van woningen wordt er vooral gebruik gemaakt van PUR, PIR, Steenwol en Glaswol. De materialen zijn eigenlijk allemaal luchtig van structuur en eenvoudig om te verwerken tot isolatie. Bij deze materialen is het belangrijk om te kijken naar de isolatiewaarde. Deze bepaalt hoeveel geld u uiteindelijk kan besparen aan de energiekosten.

PUR

PUR oftewel purschuim wordt vaak toegepast in ruimtes waar weinig ruimte is om te isoleren. Het grootste voordeel van het materiaal is dat het eenvoudig aangebracht kan worden en snel gaatjes dicht. Het materiaal hecht zich ook uitstekend aan vrijwel alle soorten materialen. PUR wordt meestal toegepast in kruipruimtes, vloerisolatie en in de spouwmuur. Het schuim wordt vrij snel hard waardoor de isolatie al snel afgerond kan worden.

PIR

PIR is een afkorting voor polyisocynauraat en is eigenlijk een ontwikkeling vanuit PUR. Dit materiaal wordt verwerkt in platen die gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld het dak te isoleren. PIR heeft een hoge isolatiewaarde en heeft als voordeel dat het geen vocht opneemt. Nog een voordeel is dat het brandveiliger is dan PUR. Het enige minpuntje is dat er voor het maken van PIR chemische stoffen nodig zijn en het dus niet natuurlijk is.

Steenwol

Steenwol is isolatiemateriaal dat veel weg heeft van glaswol alleen wordt het gemaakt van vulkanisch gesteente. Naast een uitstekende isolatiewaarde is steenwol ook geluidswerend. Het wordt vaak gebruikt in spouwmuren. Vanwege de openstructuur wordt de temperatuur bij de isolatie beter verdeeld. Nog een belangrijk voordeel is dat het materiaal niet verouderd en bestand is tegen schimmels. Doordat het een natuurproduct is blijft het vrij duurzaam om te gebruiken voor de isolatie van uw woning.

Glaswol

Glaswol is een zeer duurzaam product en wordt gemaakt uit zand en gerecycled glas. Het heeft een open structuur en is perfect voor vrijwel alle soorten isolatie. In de praktijk wordt het vooral toegepast in spouwmuren, muurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Glaswol is van alle isolatiematerialen een materiaal dat regelmatig uitgekozen wordt. Het voordeel van dit materiaalsoort is dat het brandwerend is en weinig weegt. Het enige minpunt is dat het niet fijn is om mee te werken.

Isolatiemateriaal kosten

De isolatiemateriaal kosten zijn belangrijk om te weten zodat u een idee heeft van de totale kosten. Als u voor een bepaalt type isolatie kiest dan kunnen de prijzen soms hoger uitvallen. Gemiddeld betaalt u per m2 het minste voor glaswol en het meeste voor PUR. Ondanks de kosten komt u er soms niet onderuit om voor bepaalde materialen te kiezen. Als de ruimte onder de kruipruimte beperkt is dan kiest u meestal niet voor glaswol. In dit soort situaties wordt er bijvoorbeeld eerder gekozen voor PUR. Dit soort situaties tellen mee voor het soort isolatie dat u uitkiest.

Vraag vandaag nog een offerte aan voor het isoleren van uw woning

U heeft een beetje een indicatie gekregen van de kosten voor het isoleren van uw woning. Alleen u heeft nog geen definitieve prijs voor de totale uitvoering. Via onze website kan u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Via onze site ontvangt u maximaal 6 vrijblijvende offertes van isolatie experts uit de buurt. Deze offertes kan u direct naast elkaar leggen en met elkaar vergelijken. U kan soms tot wel 40% besparen door te kiezen voor een bepaalde isolatie expert. Wacht dus niet langer en informeer vandaag nog naar de prijzen bij isolatie experts uit de buurt.