Soorten isolatie

Er zijn verschillende manieren om uw woning te isoleren. Het isoleren van uw woning kan een flinke besparing opleveren in uw energie verbruik. U kan honderden euro’s per jaar besparen door uw woning te isoleren. Vooral oudere woning zijn vaak nog niet voorzien van isolatie of de isolatie voldoet niet. Er zijn verschillende oplossingen om uw woning achteraf alsnog te isoleren. Investeren in isolatie verdient u altijd binnen 4 jaar alweer terug. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het soort isolatie dat u plaatst. Na deze 4 jaar maakt u een prachtig rendement op uw nieuw aangebrachte isolatie. Bent u benieuwd naar de soorten isolatie kosten? Vraag bij ons gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij sturen u tot maximaal 6 verschillende offertes van isolatie experts uit de buurt. Door onze experts met elkaar te vergelijken kan u nog eens 30% extra besparen op uw nieuwe isolatie in huis.

Dakisolatie voor een flinke besparing op uw energiekosten

U wist natuurlijk al lang dat warmte naar boven stijgt. Alleen wist u ook dat tot wel 20% van de energie in huis verloren gaat via uw dak? Het dak is zelfs qua energieverbruik één van de grootste kostenposten in huis. Door te kiezen voor dakisolatie kan u flink wat geld besparen op jaarbasis. Er zijn verschillende manieren om uw zolder te isoleren en geld te besparen op uw energiekosten. De meest gebruikte methode is door isolatiematerialen aan te brengen tegen uw dak aan. U kan hierbij denken aan glaswol, steenwol, noppenfolie of schuimplaten. Afhankelijk van het materiaal wat u kiest behaalt u een bepaalt rendement met uw nieuwe dakisolatie. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor uw eigen dak door gratis en vrijblijvend een offerte op te vragen.

Verlies geen warmte meer dankzij vloerisolatie

Heeft u last van tocht via de vloer? U heeft misschien echt al van alles gedaan om dit probleem tegen te gaan. Bijvoorbeeld het aanbrengen van tocht strips op de deuren. Helaas komt het probleem vaak uit uw kruipruimte. Deze is bij de meeste woningen niet geïsoleerd waardoor de kou van buiten rechtstreeks via uw vloer naar binnenkomt. Naast de kou van buiten verliest u ook warmte die u zelf gestookt heeft via uw vloer. Met speciale isolatiekussens of PUR kan u ervoor zorgen dat uw kruipruimte alsnog geïsoleerd wordt. De investering is niet gigantisch, maar binnen een paar jaar maakt u al winst. Daarnaast heeft u nooit meer een koude vloer onder uw voeten.

Investeer in spouwmuurisolatie

Bij de meeste woningen zit tussen de binnen en buitenmuur een ruimte van ongeveer 6 centimeter. Deze ruimte is officieel gebouwd voor ventilatie, maar helaas is deze niet geïsoleerd. Het gevolg is dat er veel kou door naar binnenkomt en warmte door naar buiten gaat. Spouwmuurisolatie is een relatief simpele oplossing om uw woning te isoleren. Helaas is het wel afhankelijk van het bouwjaar van uw woning of uw muur wel een spouwmuur heeft. Woningen voor 1920 zijn vaak nog niet voorzien van een spouwmuur. U kan dan eventueel overwegen om een nieuwe gevel te plaatsen. Deze vorm van isolatie wordt gevelisolatie genoemd. Dit is een vrij grote ingreep en u heeft meestal een vergunning nodig om uw gevel te isoleren. Bij spouwmuurisolatie heeft u geen vergunning nodig en wordt in de spouw isolatie aangebracht. Dit wordt gedaan door een klein gaatje te boren in de voeg. Op dit gaatje wordt een slang aangesloten en de spouwmuur wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Na afloop wordt het gaatje weer dichtgemaakt en is uw woning voorzien van spouwmuurisolatie. Deze operatie kost slechts één werkdag en zorgt voor vrijwel geen overlast. Het is ook relatief betaalbaar om uw woning te voorzien van spouwmuurisolatie.

Vraag een offerte aan voor de verschillende soorten isolatie

U twijfelt op dit moment nog tussen dakisolatie of spouwmuurisolatie. Het is dan slim om gewoon eens een offerte op te vragen. Informeer via onze website geheel vrijblijvend naar de prijs bij verschillende isolatie experts in de buurt. Wij vragen direct voor u een gratis offerte aan bij een expert uit de buurt. U ontvangt van ons maximaal 6 verschillende offertes van verschillende experts. Door deze offertes naast elkaar te leggen kan u direct tot wel 30% extra besparen op uw isolatie aanvraag. Bekijk direct de verschillende soorten isolatie prijzen na een offerte aanvraag op onze website.