Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een relatief eenvoudige methode om uw woning te isoleren. Ondanks dat het relatief eenvoudig is kan u flink wat geld per jaar besparen door in de spouwmuurisolatie aan te brengen. Uiteraard moet uw woning wel voorzien zijn van een spouwmuur om deze te isoleren. Woningen na 1920 zijn bijna allemaal voorzien van een spouwmuur. Deze spouw is gebouwd om de woning beter te laten ventileren. Helaas komt hier veel kou doorheen en verliest u via de spouw een hoop warmte. U staat dus voor een deel voor niets te stoken. Gelukkig kan dit eenvoudig opgelost worden met spouwmuurisolatie. Door in de spouwmuur isolatie aan te brengen kan u tot wel 20% op de stookkosten besparen. Bent u benieuwd naar de spouwmuurisolatie prijzen? Vraag bij ons geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij sturen u maximaal 6 verschillende offertes toe van isolatie experts uit de buurt. Op basis van deze offertes kan u op de investeringskosten tot wel 30% extra besparen. Door offertes naast elkaar te leggen kan u flink wat geld besparen. Wacht niet langer en informeer vandaag nog naar de spouwmuurisolatie kosten.

Steenwol of glaswol aanbrengen in uw spouwmuur

Het is een mogelijkheid om steenwol of glaswol aan te brengen in uw spouwmuur. Het voordeel van steenwol is dat u niet alleen bespaart in de stookkosten. U isoleert ook geluiden van buitenaf. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld in een rijtjeswoning woont en u overlast heeft van de buren. Daarnaast worden omgevingsgeluiden aanzienlijk beperkt. Glaswol is iets minder geluidswerend, maar helpt absoluut mee. Het voordeel is wel dat glaswol beter bestand is tegen vocht vergeleken met steenwol. Vocht heeft zo geen invloed op de isolatiewaarde van uw woning. Uw woning is zo zelfs na een lange periode nog steeds perfect geïsoleerd.

Purschuim gebruiken als spouwmuurisolatie

Glaswol klinkt heel interessant als u kijkt naar de isolatiewaarde en levensduur. Ondanks dat dit heel interessant is kiezen de meeste woningeigenaren voor purschuim. Het grote voordeel van purschuim is dat het gewoon in de spouwmuur gespoten kan worden. Binnen één werkdag kan uw volledige woning al voorzien worden van isolatie. PUR heeft ook een open structuur waardoor uw spouwmuur gewoon kan blijven ademen en ventileren. U krijgt dus geen last van vocht en schimmelproblemen. Vocht wordt bijna volledig in de kiem gesmoord dankzij de isolatie van purschuim. Het grootste voordeel is natuurlijk dat uw woning in één keer geïsoleerd wordt en u dus geen warmte meer verliest.

Binnen één werkdag is uw woning geïsoleerd

Het grote voordeel van spouwmuurisolatie is dat het u geld oplevert en er geen grote verbouwing voor nodig is. Het enige wat de isolatie expert doet is een klein gaatje boren in de voeg van uw buitenmuur. Op dit gaatje wordt een grote slang aangesloten en het isolatiemateriaal wordt rechtstreeks in de woning gespoten. Er is geen breekwerk of verbouwing nodig waardoor er vrijwel geen overlast is. De spouwmuur kan met deze methode gevuld worden met glaswol, steenwol of purschuim. De methode is bij deze materialen allemaal hetzelfde het enige verschil is de eigenschappen van de materialen en de prijs. Na afloop wordt het gaatje in de voeg weer netjes dichtgemaakt in dezelfde kleur. U ziet dus helemaal niets meer van de aanpassing in uw spouwmuur. U merkt het aanbrengen van het isolatiemateriaal direct. Geniet meteen van een aangenaam warme woning dankzij de spouwmuurisolatie.

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor spouwmuurisolatie

Wacht niet langer en vraag vandaag nog gratis en geheel vrijblijvend zelf offertes aan voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Wij sturen u 6 offertes toe van isolatie experts bij u in de buurt. Deze experts kunnen soms tot wel 30% verschillen qua prijs. U kan meteen een leuk voordeel behalen door de verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Denk wel alvast na welke materialen u wil gebruiken om uw spouwmuur te isoleren. U kan een flink bedrag besparen door te kiezen voor goedkope materialen. Eventueel kan u ook offertes aanvragen met verschillende materialen. U kan dan vervolgens aan de isolatie expert vragen welk materiaal het beste bij uw woning past. Wacht niet langer en vraag vandaag nog gratis en geheel vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan via onze website.