Vloerisolatie

Heeft u altijd last van een koud gevoel dat via de vloer langs uw benen kruipt? Dit is verschrikkelijk irritant en het hoger stoken van de kachel blijkt geen enkel nut te hebben. De kans is groot dat uw vloer nog niet geïsoleerd is en de kou via de vloer omhoog trekt. Naast de extra kou verdwijnt er ook tot wel 15% extra warmte via de vloer naar buiten. Het kan heel rendabel zijn om vloerisolatie te overwegen. Natuurlijk wilt u dan wel weten wat de vloerisolatie kosten precies zijn. Via onze website kan u gratis en geheel vrijblijvend 6 verschillende offertes aanvragen. U krijgt direct een idee van de kosten voor het isoleren van uw eigen vloer. Wacht dus niet langer en vraag gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan.

Wanneer kan u het beste vloerisolatie aanbrengen?

Als uw woning voor 1983 gebouwd is dan is de kans het grootste dat u geen vloerisolatie heeft. Bij vloerisolatie wordt er meestal isolatie aangebracht in de kruipruimte. Het is wel handig om te weten of uw woning een kruipruimte heeft die bereikbaar is. Uw kruipruimte moet minimaal 30 cm hoog zijn om isolatie te kunnen aanbrengen. Aan de onderkant van uw dekvloer wordt isolatie aangebracht zodat de kou uit de kruipruimte niet meer uw woning kan bereiken. Nog een voordeel van deze isolatiemethode is dat u geen warmte meer verliest. Bij het isoleren van uw vloer wordt er wel rekening gehouden met de ventilatie. Uw woning moet nog wel steeds kunnen ventileren anders ontstaan er vochtproblemen. Een isolatie expert zal hier altijd rekening mee houden bij het aanbrengen van vloerisolatie.

Welke materialen kunnen gebruikt worden voor vloerisolatie?

U kan kiezen uit verschillende materialen om uw vloer te isoleren. Een isolatie expert kan op basis van uw vloer een keuze maken voor een bepaalt materiaalsoort. Bij sommige vloeren is het niet mogelijk om alle isolatie types te gebruiken. Materialen die vaak toegepast worden voor het isoleren van vloeren zijn PUR schuim, isolatieplaten en isolatiekussens. De keuze van het materiaal is afhankelijk van het oppervlakte, vocht en ruimte. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de warmteweerstand. Als u bij ons een offerte aanvraagt dan ontvangt u van maximaal 6 verschillende experts een prijsopgave. U kan natuurlijk altijd direct informeren welk materiaalsoort ze adviseren voor uw woning.

Voordeel van vloerisolatie

U kiest natuurlijk voor vloerisolatie om te besparen op uw energiekosten. Het voordeel van vloerisolatie is dat u niet alleen minder energie verbruikt, maar u ook minder last heeft van vochtproblemen. Vochtproblemen in huis kunnen ontstaan door een slechte isolatie. Bij het aanbrengen van vloerisolatie kunnen de vochtproblemen flink afnemen of zelfs compleet verdwijnen. Het temperatuurverschil in huis kan dankzij vloerisolatie oplopen tot wel 5 graden. Vijf graden stoken scheelt heel wat energie en dit merkt u ook in uw portemonnee. Een investering in vloerisolatie verdient u ook uiteindelijk terug en meestal al binnen 4 jaar. Na 4 jaar maakt u eigenlijk winst op uw investering. U kan uw spaargeld beter investeren in vloerisolatie dan op uw spaarrekening laten staan. Het rendement ligt tenslotte een stuk hoger.

Opspuiten van vloerisolatie

Als u alleen een ondiepe kruipruimte heeft onder uw woning dan kan u overwegen om uw vloerisolatie op te laten spuiten. Deze keuze wordt vaak gemaakt als uw kruipruimte moeilijk bereikbaar is. Meestal wordt er bij deze oplossing gebruik gemaakt van PUR schuim om uw vloer te isoleren. PUR hecht perfect aan de betonvloer en zorgt voor een isolerend laagje. PUR ademt wel waardoor er nog steeds voldoende ventilatie is in de kruipruimte.

Vraag vandaag nog een offerte aan

Bent u benieuwd wat vloerisolatie in uw woning gaat kosten? Via onze website kan u direct met één klik op de knop tot maximaal 6 verschillende offertes aanvragen bij een isolatie expert in de buurt. U kan deze offertes meteen met elkaar vergelijken en de voordeligste eruit kiezen. Door offertes van verschillende experts met elkaar te vergelijken kan u tot wel 30% extra besparen op uw investering. Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend en gratis. U bent dus niet verplicht om de vloerisolatie definitief te plaatsen na het inzien van de prijzen. Wacht niet langer en informeer vandaag nog naar vloerisolatie in huis.