Dakisolatie

We weten allemaal dat warmte omhoog stijgt en het grootste verlies aan warmte verliezen we dan ook via het dak. Gemiddeld kunnen we tot wel 20% aan warmte verliezen via het dak. Vooral als uw dak niet voorzien is van voldoende isolatie of misschien zelfs helemaal niet voorzien is van isolatie. Als uw dak nog niet voorzien is van isolatie dan merkt u dit in de stookkosten. Bij sommige woningen moet u zelfs dubbel zoveel stoken om het huis warm te krijgen. De perfecte oplossing tegen deze extra stookkosten is dakisolatie. U kan flink wat geld besparen door uw dak goed te laten isoleren. Bent u benieuwd naar de dakisolatie kosten? Via onze website kan u gratis en gehele vrijblijvend een offerte aanvragen. U ontvangt van maximaal 6 verschillende isolatie experts uit uw regio een vrijblijvende offerte met de kosten. U heeft zo een idee wat dakisolatie precies gaat kosten.

Wat is dakisolatie?

Voordat u overweegt om dakisolatie te plaatsen kan het handig zijn om te weten waar u precies aan begint. Van naturen stijgt warmte waardoor deze via uw dak verloren gaat. Bij dakisolatie wordt er isolatiemateriaal tegen het dak aangebracht. U kan zowel aan de binnen en buitenzijde isolatiemateriaal aanbrengen. Naast het dak zelf isoleren kan u besluiten om de zoldervloer te laten isoleren om zo nog meer warmte in huis te houden. Er wordt vaak ook gekozen voor vloerisolatie als uw zolder bijvoorbeeld niet beloopbaar is.

Kiezen uit verschillende isolatiematerialen voor uw dakisolatie

Als u het dak gaat isoleren dan kan u kiezen uit verschillende materialen. De meest gekozen materialen voor het isoleren van uw dak zijn PUR, PIR, Glaswol en Steenwol. Van PUR schuim worden isolatieplaten gemaakt deze kunnen tegen het dak aan geplaatst worden. De platen zijn vanuit de fabriek voorzien van een damp remmende laag. Door gebruik te maken van platen worden alle gaten en kieren perfect dicht gemaakt. Als u een schuin dak heeft dan is Glaswol of Steenwol een uitstekende keuze voor uw dakisolatie. Het materiaal is wel wat lastiger aan te brengen, maar voor een isolatie expert is dit geen enkel probleem. Glaswol heeft een uitstekende isolatiewaarde en is geluiddempend wat natuurlijk een extra voordeel is als u op de zolder een extra slaapkamer wil creëren.

Welk soort isolatie past het beste bij uw dak?

Het soort isolatie dat het beste bij uw dak past is heel erg afhankelijk van de constructie van uw huidige dak. Als u een vrij beperkte ruimte heeft om te isoleren dan kan zoldervloerisolatie misschien slimmer zijn. Als u wel de ruimte heeft maar u niet wilt dat het dak te ver naar binnenkomt dan kan u beter kiezen voor een wat dunner isolatiemateriaal. Naast dit soort keuzes moet u gaan nadenken wat u precies wil bereiken met dakisolatie. Als u naast dakisolatie ook iets geluidwerends zoekt dan is steenwol een slimme oplossing. Als u ruimte besparende dakisolatie wil aanbrengen dan raden wij aan om te kijken naar Pur platen. Uiteraard hoeft u niet perse de keuze te maken. Een isolatie expert kan u eventueel de verschillen uitleggen en kijken welke oplossing het beste bij uw dak past.

Een hoog rendement behalen met dakisolatie

Uiteindelijk draait het natuurlijk om het rendement dat u behaalt. Dit is afhankelijk van de isolatiematerialen die u uitzoekt en wat voor een soort dak u heeft. Bij een verwarmde zolder kan dakisolatie meer rendement opleveren dan bij een onverwarmde zolder. U hoeft tenslotte minder te stoken op zolder en er gaat minder warmte in zijn totaliteit verloren. Als u kiest voor zoldervloer isolatie dan bespaart u ook weer minder, maar de kosten van dakisolatie zijn lager. Gemiddeld kan u tussen de € 400 a € 600 per jaar besparen door dakisolatie te plaatsen. U verdient uw isolatie al snel weer terug en u kan winst gaan maken op uw investering.

Schakel vandaag nog een isolatie expert in voor uw nieuwe dakisolatie

Wilt u graag de dakisolatie prijzen weten? Via onze website kan u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. U ontvangt van ons maximaal 6 verschillende offertes van experts uit de buurt. Door deze offertes naast elkaar te leggen kan u tot wel 40% besparen op uw dakisolatie kosten. Wacht dus niet langer en vraag vandaag nog een offerte aan.