Isolatiemateriaal PIR: Efficiënt En Duurzaam

In de wereld van isolatiematerialen is Polyisocyanuraat, beter bekend als PIR, een veelgebruikte keuze geworden voor het isoleren van verschillende onderdelen van een gebouw, waaronder de vloeren. Met zijn uitstekende thermische eigenschappen en duurzaamheid heeft PIR isolatie de aandacht getrokken van zowel bouwprofessionals als huiseigenaren. In dit artikel gaan we dieper in op PIR als vloerisolatie en verkennen we de voordelen en toepassingen ervan. PIR isolatie biedt hoge thermische efficiëntie, duurzaamheidsvoordelen, veelzijdigheid in toepassingen en een eenvoudige installatie. Huiseigenaren en bouwprofessionals kunnen profiteren van energiebesparing, kostenbesparing op de lange termijn en een verminderde milieu-impact door het gebruik van PIR isolatie.

Belangrijkste punten

 • PIR isolatie is een veelgebruikt isolatiemateriaal voor vloeren.
 • Het biedt uitstekende thermische eigenschappen en duurzaamheid.
 • PIR isolatie zorgt voor energiebesparing en kostenbesparing op de lange termijn.
 • Het helpt de milieu-impact te verminderen.
 • PIR isolatie kan worden toegepast in verschillende gebouwen en renovatieprojecten.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige PIR isolatieplaten, kunt u terecht bij InSus. Zij bieden een breed scala aan isolatieproducten met verschillende diktes en afmetingen. Met PIR isolatie kunt u genieten van een efficiënt en duurzaam isolatiesysteem voor uw vloeren.

Thermische efficiëntie van PIR isolatie

PIR isolatie staat bekend om zijn hoge thermische efficiëntie. De PIR-panelen hebben een lage thermische geleidbaarheid, waardoor warmteverlies effectief wordt verminderd en koudebruggen worden voorkomen.

Deze eigenschappen maken PIR isolatie een uitstekende keuze voor vloerisolatie, omdat het helpt om de warmte binnen te houden tijdens de koude wintermaanden en de kou te behouden tijdens de warme zomermaanden. Daarnaast kunnen huiseigenaren door de thermische efficiëntie van PIR isolatie hun energieverbruik verminderen, waardoor ze besparen op verwarmings- en koelingskosten.

PIR isolatieplaten hebben een lage lambda-waarde, wat betekent dat ze weinig warmte doorlaten. Dit zorgt voor een efficiënte thermische isolatie van de vloer, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd. Het verminderen van warmteverlies draagt bij aan een comfortabeler binnenklimaat en helpt huiseigenaren om hun energieverbruik te verminderen, waardoor ze besparen op verwarmingskosten.

“De thermische efficiëntie van PIR isolatie maakt het mogelijk om warmteverlies te verminderen en energieverbruik te verminderen, wat resulteert in lagere verwarmings- en koelingskosten.”

Bovendien voorkomen PIR isolatieplaten koudebruggen, die veroorzaakt kunnen worden door slecht geïsoleerde vloeren. Koudebruggen kunnen leiden tot luchtlekken en ongewenst warmteverlies, waardoor het energieverbruik stijgt. Door het gebruik van PIR isolatie kunnen huiseigenaren koudebruggen effectief voorkomen, wat resulteert in een vermindering van het energieverbruik en besparing op verwarmings- en koelingskosten.

Voordelen van thermische efficiëntie van PIR isolatie:

 • Effectief verminderen van warmteverlies
 • Voorkomen van koudebruggen
 • Verminderen van energieverbruik
 • Besparen op verwarmings- en koelingskosten

Met de thermische efficiëntie van PIR isolatie kunnen huiseigenaren genieten van een comfortabeler binnenklimaat, lagere energiekosten en verminderde milieu-impact. Door te investeren in PIR isolatie kunnen ze niet alleen hun verwarmings- en koelingskosten verlagen, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Voordelen Thermische efficiëntie van PIR isolatie
Warmteverlies verminderen ✔️
Koudebruggen voorkomen ✔️
Energieverbruik verminderen ✔️
Verwarmingskosten besparen ✔️
Koelingskosten besparen ✔️

Duurzaamheidsvoordelen van PIR isolatie

Polyisocyanuraat (PIR) isolatie biedt niet alleen indrukwekkende thermische prestaties, maar heeft ook aanzienlijke duurzaamheidsvoordelen. Het materiaal is bestand tegen vocht, schimmels en ongedierte, waardoor het risico op beschadiging en verval wordt verminderd. Dit zorgt voor een langere levensduur van de isolatie, wat resulteert in kostenbesparingen op de lange termijn.

Doordat PIR isolatie zijn isolerende eigenschappen gedurende lange tijd behoudt, is regelmatige vervanging niet nodig. Dit betekent dat huiseigenaren en bouwprofessionals minder vaak nieuwe isolatie hoeven aan te schaffen, wat niet alleen kostenbesparingen oplevert, maar ook de milieu-impact vermindert.

PIR isolatie draagt bij aan duurzaam bouwen en kan helpen om de algehele milieuvriendelijkheid van een gebouw te verbeteren. Door te kiezen voor PIR isolatie kunnen we waardevolle hulpbronnen besparen en de belasting van het milieu verminderen.

Voordelen van PIR isolatie op een rij:

 • Bestand tegen vocht, schimmels en ongedierte.
 • Lange levensduur en kostenbesparingen op de lange termijn.
 • Verminderde milieu-impact door minder vaak vervangen van isolatie.
 • Helpt bij duurzaam bouwen en verkleint de ecologische voetafdruk.

“PIR isolatie biedt niet alleen thermisch comfort, maar draagt ook bij aan een duurzamer milieu en biedt langetermijnvoordelen voor huishoudens en de bouwsector.”

Toepassingen van PIR vloerisolatie

PIR vloerisolatie biedt een breed scala aan toepassingen in verschillende soorten gebouwen, waaronder residentiële woningen, kantoorgebouwen en commerciële ruimtes. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten of renovaties, PIR isolatieplaten kunnen worden gebruikt om de vloeren efficiënt te isoleren en een comfortabel binnenklimaat te creëren.

Residentiële woningen

In residentiële woningen kan PIR vloerisolatie worden toegepast om de warmte in huis te behouden en energieverlies te verminderen. Door het aanbrengen van PIR isolatie onder de betonnen vloerconstructie wordt een effectieve thermische barrière gecreëerd tussen de koude grond en de binnenruimte, waardoor de energie-efficiëntie van de woning wordt verhoogd.

Kantoorgebouwen en commerciële ruimtes

In kantoorgebouwen en commerciële ruimtes is het belangrijk om een comfortabele en energie-efficiënte omgeving te creëren. PIR vloerisolatie kan hierbij helpen door het verminderen van warmteverlies en het voorkomen van koudebruggen. Dit resulteert in lagere energiekosten en een aangenamer binnenklimaat, waardoor zowel medewerkers als klanten profiteren van een betere werkomgeving.

Nieuwbouw en renovaties

Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten of renovaties, PIR vloerisolatie kan worden toegepast om de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren. Bij nieuwbouw kan PIR isolatieplaten direct onder de betonnen vloerconstructie worden geplaatst, terwijl bij renovaties de bestaande vloer kan worden opgehoogd met PIR isolatie. Dit zorgt voor een snelle en effectieve isolatieoplossing zonder ingrijpende verbouwingen.

Zwevende vloeren

Naast het isoleren van betonnen vloeren, kunnen PIR isolatieplaten ook worden gebruikt als ondervloerisolatie voor zwevende vloeren. Door het aanbrengen van PIR isolatie onder de zwevende vloer, wordt geluidsoverdracht verminderd en worden de akoestische prestaties van de vloer verbeterd. Dit zorgt voor een stillere en meer comfortabele woon- of werkomgeving.

Met de diverse toepassingsmogelijkheden van PIR vloerisolatie kunnen verschillende gebouwen profiteren van verbeterde energie-efficiëntie, lagere energiekosten en een aangenamer binnenklimaat. Of het nu gaat om residentiële woningen, kantoorgebouwen, commerciële ruimtes of zwevende vloeren, PIR isolatieplaten bieden een duurzame en effectieve oplossing voor vloerisolatie.

Installatiegemak van PIR vloerisolatie

Naast de vele voordelen van PIR vloerisolatie, zoals thermische efficiëntie en duurzaamheid, biedt het ook installatiegemak. Dit maakt het een populaire keuze voor zowel professionals als doe-het-zelvers.

Een kenmerk dat PIR-panelen onderscheidt, is hun lichte gewicht. Dit maakt het gemakkelijk om ze te hanteren tijdens de installatie. Bovendien zijn de panelen ontworpen om gemakkelijk te monteren, waardoor het installatieproces soepel verloopt.

PIR-panelen kunnen op maat worden gesneden, waardoor ze perfect passen in de ruimte tussen de vloerbalken. Dit maatwerk zorgt voor een nauwsluitende en efficiënte isolatie van de vloer.

Wat het installatieproces nog aantrekkelijker maakt, is het ontbreken van ingewikkelde technieken. Er is geen gespecialiseerd gereedschap vereist, waardoor iedereen met basiskennis van bouwwerkzaamheden de PIR isolatie kan installeren.

Dankzij het installatiegemak van PIR vloerisolatie kunnen huiseigenaren en bouwprofessionals tijd en moeite besparen bij het isoleren van vloeren. Het maakt de installatie toegankelijk en haalbaar, ongeacht het ervaringsniveau van de gebruiker.

Bekijk de onderstaande afbeelding om een visuele representatie te krijgen van het installatieproces van PIR vloerisolatie:

installatiegemak pir isolatie

Voor meer technische gegevens en specifieke installatie-instructies, raadpleeg de handleiding of vraag advies aan een bouwprofessional.

Milieuvriendelijkheid van PIR isolatie

Naast de energiebesparingen die PIR vloerisolatie mogelijk maakt, heeft het materiaal zelf ook milieuvriendelijke kenmerken. PIR wordt vervaardigd met behulp van een gesloten celstructuur, wat zorgt voor uitstekende isolerende eigenschappen. Bovendien bevat PIR isolatie geen schadelijke CFK’s of HCFK’s, die de ozonlaag kunnen aantasten.

Een ander belangrijk voordeel is dat PIR isolatie volledig recyclebaar is. Aan het einde van de levensduur kan het worden gerecycled en gebruikt worden om nieuwe isolatieproducten te maken, waardoor de hoeveelheid afval wordt verminderd.

Het gebruik van milieuvriendelijke isolatiematerialen zoals PIR draagt bij aan een duurzamere bouwsector. Door te kiezen voor PIR isolatie kunnen we onze koolstofvoetafdruk verkleinen en bijdragen aan een groenere toekomst.

Voordelen van PIR isolatie Kenmerken
Gesloten celstructuur Houdt warmte goed vast en voorkomt tocht
Geen schadelijke CFK’s of HCFK’s Beter voor de ozonlaag
Volledig recyclebaar Beperkt afval en bevordert circulaire economie
Duurzamere bouwsector Verkleint de koolstofvoetafdruk

Voordelen van PIR isolatie in het kort

PIR isolatie biedt verschillende voordelen die het tot een populaire keuze maken voor vloerisolatie. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste voordelen:

Efficiënte thermische prestaties

PIR isolatie heeft uitstekende thermische eigenschappen, wat betekent dat het zeer goed isoleert en warmteverlies minimaliseert. Dit resulteert in een comfortabeler binnenklimaat en helpt de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren. Door te kiezen voor PIR isolatie kunt u genieten van lagere energiekosten en een betere controle over de temperatuur in uw huis of gebouw.

Duurzaamheid

PIR isolatie is duurzaam en heeft een lange levensduur. Het is bestand tegen vocht, schimmels en ongedierte, waardoor het risico op beschadiging en verval wordt verminderd. Dit betekent dat uw isolatie vele jaren meegaat en u kosten bespaart op de lange termijn, omdat u het niet regelmatig hoeft te vervangen.

Installatiegemak

Een van de voordelen van PIR isolatie is het gemak van installatie. PIR-platen zijn licht van gewicht en gemakkelijk te hanteren en te plaatsen. Ze kunnen op maat worden gesneden en passen naadloos in de beschikbare ruimte. Dit maakt de installatie eenvoudig en snel, of u nu een professional bent of een doe-het-zelver.

Milieuvriendelijkheid

PIR isolatie is een milieuvriendelijke keuze. Het materiaal bevat geen schadelijke CFK’s of HCFK’s en heeft een gesloten celstructuur. Bovendien is PIR volledig recyclebaar, wat betekent dat het aan het einde van de levensduur kan worden hergebruikt om nieuwe isolatieproducten te maken. Door te kiezen voor PIR isolatie kunt u bijdragen aan een verminderde milieu-impact en een duurzamere bouwsector.

Energie- en kostenbesparing

Door PIR isolatie te gebruiken, kunt u aanzienlijke energie- en kostenbesparingen realiseren. Het minimaliseert warmteverlies, waardoor uw verwarmingskosten worden verlaagd. Daarnaast zullen de verbeterde thermische prestaties van uw gebouw ervoor zorgen dat u minder energie hoeft te verbruiken om het comfortabel te houden. Dit resulteert in een lagere energierekening en besparingen op de lange termijn.

Al met al biedt PIR isolatie een combinatie van efficiënte thermische prestaties, duurzaamheid, installatiegemak, milieuvriendelijkheid, en energie- en kostenbesparingen. Kies voor PIR isolatie en geniet van de vele voordelen die het te bieden heeft.

Ruime keuze aan PIR isolatieplaten bij InSus

Bij InSus bieden we een ruime selectie van hoogwaardige PIR isolatieplaten om aan al uw isolatiebehoeften te voldoen. Onze isolatieplaten zijn gemaakt van duurzame materialen met herwonnen grondstoffen, waardoor ze niet alleen thermisch efficiënt zijn, maar ook milieuvriendelijk.

Onze standaard PIR isolatieplaten zijn verkrijgbaar in twee afmetingen: 1200 x 600mm en 2400 x 1200mm. Hierdoor kunnen we gemakkelijk passende oplossingen bieden voor verschillende projecten, of het nu gaat om vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of isolatie van de kruipruimte.

Bovendien begrijpen we bij InSus dat elk project uniek is. Daarom bieden we ook maatwerkoplossingen, zodat u isolatieplaten op maat kunt laten maken die perfect passen bij de specifieke eisen van uw project.

Onze PIR isolatieplaten zijn gecertificeerd en voldoen aan alle montagevoorschriften. U kunt erop vertrouwen dat u een hoogwaardig en gecertificeerd product ontvangt dat voldoet aan de hoogste industrienormen.

Met onze ruime keuze aan PIR isolatieplaten en onze focus op kwaliteit en klanttevredenheid, kunt u erop vertrouwen dat u bij InSus de beste isolatieoplossing vindt voor uw project.

pir isolatieplaten

Neem vandaag nog contact op met InSus en ontdek hoe onze hoogwaardige PIR isolatieplaten uw project kunnen verbeteren.

Duurzame producten van InSus met circulaire bouwmaterialen

InSus is een gespecialiseerde fabrikant van hoogwaardige duurzame PIR isolatieplaten. Wat InSus onderscheidt van andere merken is hun gebruik van circulaire bouwmaterialen en de implementatie van het Groen Hart Value kwaliteitssysteem. Het bedrijf produceert PIR isolatiematerialen die vervaardigd zijn uit gerecyclede grondstoffen, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd. Ze bieden ook maatwerkoplossingen om aan de specifieke behoeften van klanten te voldoen.

Een van de unieke voordelen van InSus is hun eigen recyclingfabriek. Hierdoor kunnen ze het productieproces van PIR isolatie volledig beheren en ervoor zorgen dat hun producten volgens de hoogste duurzaamheidsnormen worden geproduceerd. Door hun interne recyclingcapaciteit kunnen ze ook restmateriaal terugwinnen en hergebruiken, waardoor de afvalstromen worden geminimaliseerd.

Naast duurzaamheid hecht InSus ook veel waarde aan het bieden van de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Ze streven ernaar om hoogwaardige producten te leveren tegen een concurrerende prijs, zodat klanten kunnen profiteren van zowel duurzame oplossingen als kostenbesparingen.

Met hun focus op circulaire bouwmaterialen, duurzaamheid en maatwerkoplossingen is InSus een betrouwbare partner voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige PIR isolatie met een minimale milieu-impact. Met hun eigen recyclingfabriek en het Groen Hart Value kwaliteitssysteem zetten ze zich in voor een duurzamere bouwsector. Bovendien bieden ze de beste prijs-kwaliteitsverhouding, waardoor klanten kunnen profiteren van duurzame producten zonder daarvoor extra te hoeven betalen.

Praktische tips voor de aanschaf en plaatsing van PIR isolatie

Als je van plan bent om PIR isolatieplaten aan te schaffen en te plaatsen, zijn er een aantal praktische tips om rekening mee te houden. Deze tips zullen ervoor zorgen dat de isolatieplaten correct geïnstalleerd worden en dat je optimaal kunt profiteren van de voordelen ervan.

Kies voor een gecertificeerd product

Om te zorgen voor goede kwaliteit en betrouwbare isolatie, is het raadzaam om te kiezen voor een gecertificeerd PIR isolatieproduct. Zo weet je zeker dat het materiaal voldoet aan de vereiste normen en dat het de gewenste thermische prestaties zal leveren.

Laat de plaatsing over aan een specialist

Het is aan te raden om de plaatsing van PIR isolatie over te laten aan een specialist. Zij hebben de kennis en ervaring om de isolatieplaten op de juiste manier aan te brengen, zodat er geen koudebruggen ontstaan en de isolatiewaarde optimaal is. Een professionele installatie zorgt voor een efficiënte werking van de isolatie en voorkomt mogelijke fouten.

Bepaal de juiste dikte op basis van technische waarden

De juiste dikte van de PIR isolatieplaten hangt af van verschillende factoren, zoals de lambda-waarde, Rd-waarde en Rc-waarde. Deze technische waarden geven aan hoe goed de isolatie presteert. Raadpleeg een specialist om de juiste dikte te bepalen, afgestemd op de specifieke eisen van je nieuwbouw– of verbouwingsproject.

Voldoe aan geldende brandregelgeving

Houd bij het plaatsen van PIR isolatie ook rekening met de geldende brandregelgeving. Zorg ervoor dat de isolatieplaten voldoen aan de vastgestelde normen en eisen met betrekking tot brandveiligheid. Dit is essentieel om de veiligheid van het gebouw te waarborgen.

Praktische tips voor de aanschaf en plaatsing van PIR isolatie:
Kies voor een gecertificeerd product
Laat de plaatsing over aan een specialist
Bepaal de juiste dikte op basis van technische waarden
Voldoe aan geldende brandregelgeving

Beschikbare diktes van PIR isolatieplaten bij InSus

Als u op zoek bent naar PIR isolatieplaten van verschillende diktes, dan bent u bij InSus aan het juiste adres. Wij bieden een breed scala aan diktes voor verschillende toepassingen, waaronder vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, kruipruimte en bijbehorende toebehoren en gereedschap. Onze PIR isolatieplaten zijn verkrijgbaar in diktes variërend van 20mm tot 200mm, waardoor u de juiste dikte kunt kiezen die het beste bij uw specifieke isolatiebehoeften past.

Of u nu een nieuwbouwproject heeft of bezig bent met een renovatie, onze beschikbare diktes zorgen ervoor dat u de juiste isolatie kunt selecteren voor uw project. Onze soepele en betrouwbare PIR isolatieplaten zijn eenvoudig te installeren en bieden uitstekende thermische isolatie-eigenschappen.

Bij InSus begrijpen we dat elk isolatieproject uniek is en daarom bieden we ook maatwerkoplossingen aan. Als de beschikbare diktes niet precies overeenkomen met uw vereisten, kunnen wij PIR isolatieplaten op maat maken om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Ons ervaren team staat altijd klaar om u te helpen bij het selecteren van de juiste dikte en het leveren van de hoogste kwaliteit PIR isolatieplaten.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de uitgebreide mogelijkheden van PIR isolatieplaten voor uw isolatieproject!

Voordelen van PIR isolatieplaten bij InSus:

 1. Breed scala aan beschikbare diktes voor verschillende toepassingen
 2. Eenvoudig te installeren en biedt uitstekende thermische isolatie
 3. Mogelijkheid voor maatwerkoplossingen
 4. Hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaarheid
 5. Deskundig advies en ondersteuning van ons ervaren team

Veelgestelde vragen over PIR isolatie

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over PIR isolatie. We geven antwoord op de definitie van PIR isolatie, hoe je de juiste dikte kunt bepalen op basis van de lambda-waarde, Rd-waarde en Rc-waarde, en welke brandregelgeving van toepassing is. Deze informatie geeft je een volledig inzicht in PIR isolatie, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Wat is de definitie van PIR isolatie?

PIR isolatie, of polyisocyanuraat isolatie, is een type isolatiemateriaal dat wordt gebruikt om warmteverlies te verminderen en de thermische prestaties van gebouwen te verbeteren. Het bestaat uit een kern van polyisocyanuraatschuim met een hoge densiteit, dat wordt omhuld door een gasdichte laag. PIR isolatie heeft uitstekende thermische eigenschappen, is brandvertragend en biedt een hoge mate van vochtbestendigheid.

Hoe bepaal je de juiste dikte van PIR isolatie?

De juiste dikte van PIR isolatie hangt af van verschillende factoren, waaronder de gewenste thermische prestaties, de bestaande isolatie in het gebouw en de geldende bouwvoorschriften. Bij het bepalen van de dikte moet je rekening houden met de lambda-waarde, Rd-waarde en Rc-waarde. Deze waarden geven de isolatiewaarde en warmteweerstand van het materiaal weer. Het is aan te raden om advies in te winnen bij een specialist om de juiste dikte te bepalen voor jouw specifieke situatie.

Welke brandregelgeving is van toepassing op PIR isolatie?

PIR isolatie voldoet aan strenge brandveiligheidsnormen en heeft een hoge mate van brandvertragend vermogen. Het materiaal is zelfdovend en draagt bij aan het beperken van brandverspreiding. De specifieke brandregelgeving kan per land en regio verschillen, dus het is belangrijk om te controleren welke regels van toepassing zijn in jouw gebied. Raadpleeg altijd de geldende bouwvoorschriften en schakel indien nodig een specialist in om ervoor te zorgen dat de PIR isolatie aan alle vereisten voldoet.