Gevelisolatie Voordelen en Tips | Bespaar Energie

Gevelisolatie is een uitstekende manier om energie te besparen en het comfort in uw huis te verhogen. Door uw gevel te isoleren, vermindert u het energieverbruik en hoeft u minder te stoken. Dit heeft niet alleen voordelen voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. In dit artikel zullen we bespreken hoeveel energiekosten u kunt besparen met gevelisolatie en hoe snel u de investering kunt terugverdienen.

Belangrijkste punten om te onthouden:

 • Gevelisolatie bespaart energie en verhoogt het comfort in uw huis.
 • Door uw gevel te isoleren, bespaart u op energiekosten en vermindert u uw CO2-uitstoot.
 • De terugverdientijd van gevelisolatie hangt af van verschillende factoren, zoals het isolatiemateriaal en de isolatiewaarde.
 • Gevelisolatie kan worden uitgevoerd door gespecialiseerde bedrijven zoals Fassado.
 • Er zijn subsidies beschikbaar voor gevelisolatie, waardoor de kosten kunnen worden verlaagd.

Waarom gevelisolatie een slimme investering is

De stijgende energieprijzen maken gevelisolatie een slimme investering. Een goed geïsoleerde woning is het beste wapen tegen hoge energiefacturen. Door de gevel te isoleren, zorgt u ervoor dat er geen warmte ontsnapt via de wanden van uw woning. Dit resulteert in een lagere energiefactuur, een verbeterde energiescore van uw woning en een hogere waarde van uw woning.

De isolatie van de buitengevel zorgt ervoor dat de temperatuur in uw huis stabiel blijft, zelfs tijdens de koude wintermaanden of hete zomerdagen. Het voorkomt dat koude lucht uw huis binnenkomt en dat warmte ontsnapt. Dit vermindert uw behoefte aan verwarming en koeling, en dus uw energieverbruik. Hierdoor daalt uw energiefactuur aanzienlijk.

Niet alleen bespaart u geld op uw energiekosten, maar ook draagt u bij aan een duurzamere toekomst. Een goed geïsoleerde woning vermindert namelijk de CO2-uitstoot, wat positieve gevolgen heeft voor het milieu. Daarnaast verhoogt gevelisolatie de waarde van uw woning, mocht u deze in de toekomst willen verkopen. Potentiële kopers zijn namelijk steeds meer op zoek naar energiezuinige woningen.

Een goed geïsoleerde woning is een win-win situatie. U bespaart op uw energiefactuur, draagt bij aan een beter milieu en verhoogt de waarde van uw woning.

Voordelen van gevelisolatie Effect op uw energiefactuur
Lagere energiekosten Bespaar tot wel 30% op uw energiefactuur
Verbeterde energiescore Verhoog uw EPC-waarde voor een energiezuinige woning
Verhoogde woningwaarde Een geïsoleerde woning is aantrekkelijker voor potentiële kopers

Hoe werkt gevelisolatie?

Bij gevelisolatie wordt er een isolatielaag aangebracht op de buitengevel van uw woning. Het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt, hangt af van de gewenste isolatiewaarde en de dikte van de isolatie. Vervolgens wordt de isolatie bedekt met een nieuwe gevelbekleding, zoals steenstrips of crepi. Het is ook mogelijk om te werken met kunststof platen, houtbekleding of een geheel nieuwe buitenmuur. Het isoleren van de buitengevel vereist meestal een vergunning van de gemeente.

Gevelisolatie is een essentiële stap in het energiezuinig maken van uw woning. Door de isolatielaag wordt het warmteverlies via de buitenmuren geminimaliseerd, wat resulteert in een lagere energiefactuur en een aangenaam binnenklimaat. Met de juiste isolatiematerialen en gevelbekleding kunt u ook de uitstraling van uw woning verbeteren en de waarde ervan verhogen.

Een belangrijk aspect bij gevelisolatie is de keuze van isolatiemateriaal. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals isolatieplaten, minerale wol, purschuim en natuurlijke isolatiematerialen zoals houtvezelplaten. Elk materiaal heeft zijn eigen isolatiewaarde en eigenschappen, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken op basis van uw specifieke situatie en budget.

Na het aanbrengen van het isolatiemateriaal wordt de gevelbekleding geplaatst. Dit kan variëren van traditionele steenstrips tot moderne crepi. Het is belangrijk om te kiezen voor gevelbekleding die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook duurzaam en bestand tegen weersinvloeden. Op deze manier blijft uw gevel goed beschermd en behoudt uw woning zijn waarde.

Het isoleren van de buitengevel kan verschillende voordelen bieden, zoals een lagere energierekening, verhoogd wooncomfort en een beter milieu. Het biedt ook de mogelijkheid om vochtproblemen en koudebruggen in de gevel te verminderen. Het is echter belangrijk om te weten dat het isoleren van de buitengevel meestal een vergunning vereist van de gemeente. Dit is om ervoor te zorgen dat de uitstraling en het karakter van het gebouw behouden blijven.

Voordelen van gevelisolatie:
Energiebesparing
Verbeterd wooncomfort
Verhoogde waarde van de woning
Vermindering van vochtproblemen
Esthetisch aantrekkelijke gevel

De voordelen van gevelisolatie op een rijtje

Gevelisolatie biedt diverse voordelen voor uw woning en het milieu. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste voordelen:

 • Energiebesparing: Gevelisolatie zorgt voor een aanzienlijke besparing op uw energiefactuur. Door uw gevel te isoleren, maakt u uw woning energiezuinig en reduceert u het warmteverlies. Dit resulteert in lagere stookkosten en een vermindering van uw energieverbruik.
 • Milieuvriendelijk: Gevelisolatie draagt bij aan een duurzamere leefomgeving. Door te kiezen voor gevelisolatie vermindert u uw CO2-uitstoot omdat u minder hoeft te stoken. Zo draagt u bij aan de Europese energieambities en helpt u de klimaatverandering tegen te gaan.
 • Bescherming tegen vochtproblemen: Gevelisolatie houdt uw woning droog en beschermt tegen vochtproblemen. Het voorkomt dat vocht via barstjes en scheurtjes in de gevel uw woning binnendringt. Zo voorkomt u schade aan uw gevel en mogelijke problemen zoals schimmelvorming en houtrot.
 • Verbeterde esthetiek: Naast de praktische voordelen, kan gevelisolatie ook de uitstraling van uw woning verbeteren. Door het isoleren van uw gevel kunt u kiezen voor een nieuwe gevelbekleding, zoals steenstrips of crepi. Hiermee kunt u uw woning een frisse, moderne uitstraling geven.

Gevelisolatie biedt niet alleen financiële voordelen, maar ook een beter leefcomfort en een positieve impact op het milieu. Het is een investering die zichzelf op verschillende vlakken terugbetaalt.

gevelisolatie

Met gevelisolatie profiteert u van energiebesparing, een milieuvriendelijkere leefomgeving, bescherming tegen vochtproblemen en een verbeterde uitstraling van uw woning. Overweeg daarom zeker om uw gevel te isoleren en geniet van deze voordelen op de lange termijn.

Hoeveel kunt u besparen met gevelisolatie?

Gevelisolatie kan bijzonder efficiënt zijn en leiden tot aanzienlijke besparingen op de energiekosten. Het exacte bespaarbedrag is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatiemateriaal en de dikte van de isolatielaag. Een voorbeeldberekening toont aan dat gevelisolatie met standaard isolatieplaten tot wel 800 euro per jaar kan besparen op de gasfactuur bij gasverwarming. Dit geldt voor een geveloppervlakte van 50 m². Bij een kleinere geveloppervlakte van 30 m² kan de besparing oplopen tot 500 euro per jaar bij gasverwarming en 250 euro per jaar bij stookolieverwarming.

Door te investeren in gevelisolatie kunt u dus aanzienlijke bedragen besparen op uw energiekosten. Dit geld kunt u weer gebruiken voor andere doeleinden. Daarnaast draagt gevelisolatie bij aan een duurzamere toekomst, omdat u minder afhankelijk bent van gasverwarming en dus minder CO2-uitstoot veroorzaakt.

Hoe snel verdient u gevelisolatie terug?

De terugverdientijd van gevelisolatie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gekozen isolatiemateriaal en de isolatiewaarde. Over het algemeen wordt gesteld dat de investering in gevelisolatie tussen de vijf en tien jaar kan worden terugverdiend. Hoe hoger de isolatiewaarde van het gebruikte isolatiemateriaal en hoe dikker de isolatielaag, hoe sneller u de investering kunt terugverdienen.

Het is echter raadzaam om een precieze berekening te maken op basis van uw specifieke situatie en energiefactuur. Door een specialist in te schakelen kunt u een isolatieplan op maat laten opstellen. Hierbij wordt rekening gehouden met de kenmerken van uw woning, het energieverbruik en de kosten van isolatiemateriaal en installatie.

Met de juiste isolatiemaatregelen kunt u niet alleen besparen op uw energiefactuur, maar draagt u ook bij aan een duurzamere toekomst.

Door te investeren in gevelisolatie, verbetert u de energie-efficiëntie van uw woning. Dit resulteert in een lagere energierekening en een vermindering van uw ecologische voetafdruk. Bovendien zorgt gevelisolatie voor een comfortabelere leefomgeving, doordat de temperatuur in huis beter gereguleerd wordt.

De exacte terugverdientijd varieert afhankelijk van de isolatiemaatregelen en uw energieverbruik. Het is aan te raden om meerdere offertes op te vragen en te vergelijken, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen met betrekking tot gevelisolatie.

Terugverdientijd voorbeeld:

Isolatiemateriaal Isolatiewaarde Investering Terugverdientijd
Isolatieplaten RC-waarde 3,5 €5.000 6 jaar
Spuitisolatie RC-waarde 4,5 €7.500 5 jaar
EPS parels RC-waarde 2,5 €3.500 8 jaar

Het bovenstaande voorbeeld toont de geschatte terugverdientijd van gevelisolatie bij verschillende isolatiematerialen. De investering en isolatiewaarde kunnen variëren, afhankelijk van uw specifieke situatie. Het is belangrijk om een energetisch advies te laten opstellen om de meest rendabele keuze te maken.

Gevelisolatie laten uitvoeren door Fassado

Als u gevelisolatie wilt laten uitvoeren, kunt u contact opnemen met Fassado. Zij zijn gespecialiseerd in het isoleren van buitengevels en kunnen u voorzien van advies en een vrijblijvende offerte. Door uw buitengevel te isoleren, verlaagt u aanzienlijk uw energiefactuur en verdient u de investering na enkele jaren terug. Neem contact op met Fassado voor meer informatie en bekijk samen welke mogelijkheden er zijn voor uw gevel.

Waarom kiezen voor Fassado?

 • Ervaring: Fassado heeft jarenlange ervaring in de gevelisolatie-industrie en heeft al vele tevreden klanten geholpen.
 • Deskundig advies: Het team van Fassado kan u voorzien van deskundig advies op maat, zodat u de beste keuzes kunt maken voor uw gevelisolatie.
 • Vrijblijvende offerte: Bij Fassado kunt u altijd een vrijblijvende offerte aanvragen, zodat u precies weet waar u aan toe bent.
 • Kwaliteit: Fassado werkt alleen met hoogwaardige isolatiematerialen en zorgt voor een professionele uitvoering van de gevelisolatie.
 • Klantenservice: Het team van Fassado staat altijd voor u klaar en helpt u graag bij al uw vragen en wensen.

Referenties

“Fassado heeft onze buitengevel geïsoleerd en we zijn erg tevreden met het resultaat. Onze energiefactuur is aanzienlijk gedaald en het wooncomfort is verbeterd!” – Familie Jansen

“Het team van Fassado heeft ons uitstekend geadviseerd en geholpen bij het isoleren van onze gevel. We raden ze zeker aan!” – Familie De Vries

gevelisolatie

Voordelen van Fassado Hoe Fassado helpt bij uw gevelisolatie
Hoogwaardige isolatiematerialen Deskundig advies op maat
Professionele uitvoering Vrijblijvende offerte
Jarenlange ervaring Uitstekende klantenservice

Besparing en subsidie voor gevelisolatie

Gevelisolatie kan een investering zijn waarvan u op de lange termijn kunt profiteren. Hoewel de kosten voor gevelisolatie afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de gevel en het gekozen isolatiemateriaal, kunnen de initiële kosten variëren van €20 tot €250 per vierkante meter.

Gelukkig zijn er subsidies beschikbaar die kunnen helpen om de kosten van gevelisolatie te verlagen. Een van de belangrijkste bronnen van subsidie is de netbeheerder. Zij bieden interessante premies en subsidies aan voor het isoleren van uw gevel. Het subsidiebedrag varieert, maar gemiddeld kunt u rekenen op €15 per vierkante meter gevelisolatie.

Door gebruik te maken van de subsidiebedragen kunt u de kosten van gevelisolatie aanzienlijk verminderen, waardoor het een nog aantrekkelijkere investering wordt.

Let op: de subsidiebedragen en voorwaarden kunnen per netbeheerder verschillen. Het is daarom verstandig om contact op te nemen met uw netbeheerder voor specifieke informatie over de beschikbare subsidies en de bijbehorende voorwaarden.

“Gevelisolatie kan een investering zijn waarvan u op de lange termijn kunt profiteren.”

Oppervlakte van de gevel Kosten per vierkante meter Subsidiebedrag per vierkante meter
Klein €20 – €50 €15
Gemiddeld €50 – €150 €15
Groot €150 – €250 €15

Besparing en voordelen van isolatie

Isolatie van de gevel is niet alleen goed voor het milieu, maar het biedt ook aanzienlijke voordelen voor uw portemonnee, wooncomfort en de waarde van uw woning. Door uw gevel goed te isoleren, kunt u besparen op uw energiekosten, genieten van een aangename leefomgeving en profiteren van een verhoogde waarde op de woningmarkt. Bovendien zorgt isolatie ook voor luchtdichtheid, waardoor tocht en stofcirculatie worden verminderd.

Besparing energiekosten

Een van de belangrijkste voordelen van gevelisolatie is de besparing op uw energiekosten. Een goed geïsoleerde gevel houdt de warmte beter vast, waardoor u minder energie nodig heeft om uw huis te verwarmen. Dit resulteert in lagere verwarmingskosten en een aanzienlijke besparing op uw energierekening. Door te kiezen voor gevelisolatie kunt u jaarlijks honderden euro’s besparen.

Verbeterd wooncomfort

Isolatie van de gevel zorgt niet alleen voor besparingen, maar ook voor een verhoogd wooncomfort. Dankzij de isolatielaag blijven de temperaturen in uw huis stabiel, waardoor u kunt genieten van een aangename en constante leefomgeving. U zult minder last hebben van koude muren, temperatuurschommelingen en tocht, waardoor u het hele jaar door comfortabel kunt wonen.

Verhoogde waarde van uw woning

Naast kostenbesparingen en verbeterd comfort geeft gevelisolatie ook een boost aan de waarde van uw woning. Een goed geïsoleerd huis is aantrekkelijker voor kopers en kan een hogere verkoopprijs opleveren. Potentiële kopers zijn steeds meer geïnteresseerd in energiezuinige woningen en isolatie is een belangrijke factor bij het bepalen van de waarde. Investeringen in gevelisolatie kunnen zichzelf dan ook terugverdienen bij de verkoop van uw woning.

Met gevelisolatie profiteert u dus op verschillende manieren. Naast de besparing op energiekosten en het verhoogde wooncomfort, draagt het isoleren van uw gevel ook bij aan een hogere waarde van uw woning. Daarnaast zorgt isolatie voor luchtdichtheid, waardoor tocht en stofcirculatie worden verminderd, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving. Overweeg gevelisolatie als een waardevolle investering voor uw huis.

Verschillende methodes van gevelisolatie

Gevelisolatie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van uw specifieke situatie en wensen. Een veelvoorkomende en betaalbare methode is spouwmuurisolatie. Hierbij wordt er isolatiemateriaal in de spouwmuur geplaatst, de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van uw woning. Deze methode is relatief eenvoudig en effectief, waardoor het een populaire keuze is voor het isoleren van gevels.

Een andere methode is buitengevelisolatie, waarbij de isolatie aan de buitenkant van de gevel wordt aangebracht. Dit biedt de mogelijkheid om de gevel een volledig nieuwe uitstraling te geven en tegelijkertijd te isoleren. Het isolatiemateriaal wordt aangebracht en vervolgens afgewerkt met nieuwe gevelbekleding, zoals steenstrips of crepi. Deze methode is zeer effectief, maar kan duurder zijn vanwege de extra werkzaamheden.

Een derde optie is isolatie aan de binnenzijde van de gevel. Bij deze methode worden de isolatiematerialen aan de binnenkant van de gevel geplaatst. Hoewel dit vaak minder impact heeft op de uitstraling van de gevel, kan het een goede oplossing zijn voor woningen waar geen buitengevelisolatie mogelijk is. Het kan echter wel leiden tot verlies van binnenruimte.

Elke methode van gevelisolatie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Spouwmuurisolatie is bijvoorbeeld de goedkoopste optie, terwijl buitengevelisolatie een verbeterde uitstraling biedt. Het is belangrijk om uw specifieke situatie te evalueren en advies in te winnen bij een professional om de beste methode voor uw woning te bepalen.