Top Isolatie Hasselt – Bespaar Energie & Geld

Hasselt is een stad in België waar inwoners kunnen profiteren van isolatiediensten van topkwaliteit om energie en geld te besparen. Met de juiste isolatie kunnen huiseigenaren hun energiekosten met honderden euro’s per jaar verminderen en tegelijkertijd genieten van een comfortabelere leefomgeving. In dit artikel bespreken we de verschillende aspecten van isolatie in Hasselt, waaronder de voordelen, soorten isolatie, kosten en beschikbare isolatiepremies en subsidies.

Belangrijkste punten om te onthouden

 • Isoleer uw huis in Hasselt om energie te besparen en de kosten te verlagen.
 • Goede isolatie verbetert het wooncomfort en voorkomt vochtproblemen.
 • Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen beschikbaar, zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie en geluidsisolatie.
 • De kosten van isolatie variëren afhankelijk van het type isolatie en de grootte van uw woning.
 • In Hasselt zijn er isolatiepremies en subsidies beschikbaar om de kosten van isolatieprojecten te helpen compenseren.

Waarom Isoleren?

Goede isolatie is een essentiële investering voor elk huis, omdat het kan leiden tot aanzienlijke besparingen op energiekosten. Door uw huis te isoleren, kunt u uw jaarlijkse energiekosten verminderen. Isolatie helpt om het huis in de winter warm en in de zomer koel te houden, waardoor zowel de energie-efficiëntie als het wooncomfort worden verbeterd. Daarnaast kan isolatie vochtproblemen voorkomen, geluidsisolatie verbeteren en de CO2-uitstoot verlagen.

Voordelen van isolatie

 • Energiekosten besparen: Door uw huis goed te isoleren, kunt u aanzienlijk besparen op uw energierekening. De isolatiematerialen houden de warmte in de winter binnen en de koelte in de zomer, waardoor u minder afhankelijk bent van verwarming en airconditioning.
 • Wooncomfort verbeteren: Met goede isolatie geniet u het hele jaar door van een comfortabele temperatuur in uw huis. Geen koude tocht in de winter of benauwde hitte in de zomer.
 • Vochtproblemen voorkomen: Adequate isolatie helpt voorkomen dat vocht het huis binnendringt, wat kan leiden tot schimmel- en condensatieproblemen. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving.
 • Geluidsisolatie: Isolatie draagt bij aan geluidsdemping, waardoor u minder last heeft van geluiden van buitenaf en een rustigere woonomgeving kunt creëren.
 • CO2-uitstoot verlagen: Door uw huis goed te isoleren, vermindert u het energieverbruik en draagt u bij aan de verlaging van de CO2-uitstoot, wat gunstig is voor het milieu.

Offerte aanvragen voor isolatie

Wilt u profiteren van de voordelen van isolatie in Hasselt? Vraag dan een offerte aan bij een ervaren isolatiebedrijf in de regio. Zij kunnen u adviseren over de beste isolatiematerialen en de kosten van isolatie voor uw specifieke situatie.

Soorten Isolatie

Er zijn verschillende soorten isolatie-opties beschikbaar voor woningen in Hasselt. Hieronder staan enkele van de belangrijkste opties:

 1. Spouwmuurisolatie: Dit is een populaire vorm van isolatie waarbij de ruimte tussen de binnen- en buitenmuren opgevuld wordt met isolatiemateriaal. Spouwmuurisolatie helpt warmteverlies te verminderen en de energie-efficiëntie van een huis te verbeteren.
 2. Vloerisolatie: Vloerisolatie helpt warmteverlies via de vloer te voorkomen en verbetert het comfort in huis. Het kan zowel bij nieuwbouw als bij bestaande woningen worden toegepast.
 3. Kruipkelder isoleren: De isolatie van de kruipkelder is belangrijk om vochtproblemen en warmteverlies te voorkomen. Dit kan gedaan worden door isolatiemateriaal aan te brengen op de houten vloer of de muren van de kruipkelder.
 4. Dakisolatie: Dakisolatie speelt een grote rol bij het voorkomen van warmteverlies. Het kan de energie-efficiëntie van een huis verbeteren en de energiekosten verlagen.
 5. Gevelisolatie: Gevelisolatie houdt in dat de buitenmuren van een huis geïsoleerd worden, wat kan helpen bij het verminderen van warmteverlies en het verbeteren van de energie-efficiëntie.
 6. Geluidsisolatie: Geluidsisolatie zorgt ervoor dat geluiden van buitenaf of tussen verschillende kamers in een huis worden verminderd. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door gebruik te maken van geluidsisolerende materialen of dubbele beglazing.

Afhankelijk van de behoeften en het budget van de huiseigenaar kan er gekozen worden voor de meest geschikte vorm van isolatie. Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen om de juiste keuze te maken.

Isolatie Prijzen

De prijs van isolatie in Hasselt hangt af van verschillende factoren, zoals het type isolatie en de grootte van het pand. Spouwmuurisolatie kost bijvoorbeeld ongeveer €15 tot €30 per vierkante meter, met een gemiddelde terugverdientijd van 2 tot 5 jaar. Vloerisolatie kost ongeveer €20 tot €30 per vierkante meter, met een terugverdientijd van 7 tot 8 jaar. Het is belangrijk om de langetermijnbesparingen en de voordelen op het gebied van energie-efficiëntie in overweging te nemen bij het beoordelen van de kosten van isolatie.

Om een beter beeld te krijgen van de prijzen van verschillende isolatiematerialen, bekijk onderstaande tabel:

Isolatiemateriaal Prijs per vierkante meter Terugverdientijd
Spouwmuurisolatie €15 – €30 2 – 5 jaar
Vloerisolatie €20 – €30 7 – 8 jaar
Dakisolatie €30 – €50 5 – 10 jaar
Gevelisolatie €80 – €120 10 – 15 jaar

Let op: bovenstaande prijzen zijn slechts een indicatie en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Het is raadzaam om meerdere offertes aan te vragen bij isolatiebedrijven in Hasselt om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen voor jouw specifieke project.

Isolatiepremies Hasselt

Als huiseigenaar in Hasselt kunt u profiteren van verschillende isolatiepremies en subsidies om de kosten van isolatieprojecten te verlagen. Deze omvatten de Isolatiepremie 2024, die financiële incentives biedt aan huiseigenaren om de energie-efficiëntie van hun woningen te verbeteren door middel van isolatie. Daarnaast kunt u ook een subsidie ontvangen van de netbeheerder voor isolatie, evenals een totaalrenovatiebonus voor investeringen in meerdere energiebesparende maatregelen. Bovendien is er een nationale subsidie genaamd Mijn VerbouwPremie en een verlaagd btw-tarief van 6% op woningisolatie. Lokale gemeenten kunnen ook hun eigen isolatiepremies aanbieden met verschillende criteria en financieringsbedragen.

Spouwmuurisolatie Hasselt

Veel huiseigenaren in Hasselt kiezen ervoor om te investeren in spouwmuurisolatie vanwege de betaalbaarheid en effectiviteit ervan. Deze methode houdt in dat de spouw, de ruimte tussen de binnen- en buitenmuren, opgevuld wordt met isolatiemateriaal om de thermische prestaties te verbeteren.

Geschikte isolatiematerialen voor spouwmuurisolatie zijn onder andere PUR- of PIR-isolatie, EPS-korrels en glaswol- of steenwol. Door spouwmuurisolatie te laten plaatsen, profiteert u van verschillende voordelen, zoals een verhoogde energie-efficiëntie, verminderde warmteverlies en verbeterd comfort in huis.

De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van factoren zoals de grootte van de woning en de keuze voor isolatiemateriaal. Het is een investering die zich op de lange termijn terugverdient door energiebesparing. Daarnaast draagt spouwmuurisolatie bij aan een duurzamere leefomgeving en verlaagt het de CO2-uitstoot.

Voordelen van spouwmuurisolatie

 • Verhoogde energie-efficiëntie
 • Verminderd warmteverlies
 • Verbeterd comfort in huis
Isolatiemateriaal Gemiddelde prijs per m2 Terugverdientijd
PUR- of PIR-isolatie €15 – €30 2 – 5 jaar
EPS-korrels €20 – €35 3 – 6 jaar
Glaswol- of steenwol €20 – €40 4 – 7 jaar

Met spouwmuurisolatie kunt u niet alleen besparen op uw energierekening, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst. Neem contact op met een isolatie-expert in Hasselt voor meer informatie en een offerte op maat.

spouwmuurisolatie Hasselt

Dakisolatie Hasselt

Proper dakisolatie (roof insulation) is van essentieel belang voor het behoud van een comfortabele binnentemperatuur en het verminderen van energieverbruik in Hasselt. Door het dak te isoleren, kunnen huiseigenaren hun verwarmings- en koelingskosten verlagen en genieten van verbeterd thermisch comfort gedurende het hele jaar. Er zijn verschillende soorten dakisolatiematerialen beschikbaar, waaronder isolatieplaten, glaswol, steenwol en natuurlijke materialen zoals schapenwol. De kosten van dakisolatie zijn afhankelijk van factoren zoals de grootte van het dak en het gekozen isolatiemateriaal.

Dakisolatie voordelen

 • Verlaagt verwarmings- en koelingskosten.
 • Verbetert thermisch comfort.
 • Verlengt de levensduur van het dak.
 • Vermindert geluidsoverdracht van buitenaf.
 • Draagt bij aan een energiezuinig huis.

Soorten isolatiematerialen voor dakisolatie

Isolatiemateriaal Isolatiewaarde (R-waarde) Prijs (per vierkante meter) Voordelen
Isolatieplaten Hoog €25 – €40 – Makkelijk te installeren
– Sterke isolerende eigenschappen
Glaswol Gemiddeld €20 – €30 – Goede thermische isolatie
– Geluidsisolerend
Steenwol Gemiddeld €25 – €35 – Uitstekende brandwerende eigenschappen
– Goede geluidsisolatie
Schapenwol Gemiddeld €30 – €45 – Natuurlijke isolatie
– Ademend en vochtregulerend

Gevelisolatie Hasselt

Gevelisolatie is een populaire optie voor huiseigenaren in Hasselt die de energie-efficiëntie en esthetiek van hun woningen willen verbeteren. Deze methode houdt in dat isolatie aan de buitenmuren wordt toegevoegd, waardoor warmteverlies wordt verminderd en de algehele thermische prestaties van het gebouw worden verbeterd. Gevelisolatie kan worden uitgevoerd met diverse materialen, zoals isolatieplaten, afwerksystemen en gevelbekleding. De kosten van gevelisolatie zijn afhankelijk van factoren zoals de grootte van het pand, het gekozen isolatiemateriaal en de gewenste afwerking. Het is de moeite waard om op te merken dat er mogelijk subsidies beschikbaar zijn voor gevelisolatieprojecten.

gevelisolatie Hasselt

Gevelisolatie draagt niet alleen bij aan een verbeterde energie-efficiëntie van de woning, maar biedt ook andere voordelen. Door gevelisolatie kunnen huiseigenaren genieten van een betere geluidsisolatie, waardoor het geluid van buitenaf wordt verminderd. Bovendien kan gevelisolatie de esthetische aantrekkingskracht van een woning vergroten, doordat het mogelijk is om verschillende afwerkingen en kleuren te kiezen die bij de stijl van de woning passen.

Isolatiematerialen voor gevelisolatie

Voor gevelisolatie kunnen verschillende isolatiematerialen worden gebruikt. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Isolatieplaten: Deze platen kunnen gemakkelijk aan de buitenzijde van de gevel worden bevestigd en bieden een goede thermische isolatie.
 • Afwerksystemen: Met behulp van afwerksystemen, zoals gevelbepleistering of gevelbekleding, kan de geïsoleerde gevel een mooie en duurzame afwerking krijgen.
 • Gevelisolatie met crepi: Crepi is een populaire afwerking voor gevelisolatie, vanwege de veelzijdige kleur- en textuuropties.

De keuze van het isolatiemateriaal zal afhangen van verschillende factoren, waaronder de isolatiewaarde, duurzaamheid, prijs en visuele uitstraling.

Geluidsisolatie

In addition to thermal insulation, homeowners in Hasselt can also benefit from geluidsisolatie (sound insulation) to create a more peaceful and comfortable living environment. Sound insulation can help to reduce noise transmission between rooms and reduce external noise from entering the home.

There are various materials available for geluidsisolatie, such as acoustic panels, double glazing, and soundproofing insulation. These materials are designed to absorb and dampen sound waves, effectively minimizing noise disturbances and creating a quieter indoor space.

The choice of geluidsisolatie materialen will depend on the specific soundproofing requirements and the desired level of noise reduction. Homeowners in Hasselt can consult with insulation experts to determine the most suitable materials for their needs and budget.