Voordelen van Icynene Isolatieschuim Ontdekken

Icynene isolatieschuim is een duurzaam isolatiemateriaal met vele voordelen. Dit isolatiemateriaal wordt steeds populairder vanwege zijn uitstekende eigenschappen en efficiënte werking. Of je nu je vloer wilt isoleren, je dak wilt isoleren, of andere delen van je huis wilt isoleren, Icynene isolatieschuim biedt een op maat gemaakte oplossing voor elk project.

Wat maakt Icynene isolatieschuim zo speciaal? Ten eerste is het een watergedragen isolatieschuim, wat betekent dat het geen schadelijke gassen of vluchtige organische stoffen vrijgeeft tijdens het aanbrengen. Dit maakt het veilig en milieuvriendelijk. Bovendien zorgt het watergedragen karakter ervoor dat het naadloos kan worden aangebracht, waardoor kieren en openingen perfect worden afgedicht voor optimale isolatie.

Belangrijkste punten om te onthouden:

 • Icynene isolatieschuim is een duurzaam isolatiemateriaal dat geen schadelijke gassen of vluchtige organische stoffen vrijgeeft tijdens het aanbrengen.
 • Het schuim zorgt voor een naadloze isolatie en draagt bij aan een verbeterd wooncomfort.
 • Met Icynene isolatieschuim bespaar je op energiekosten door efficiënt warmteverlies te voorkomen.
 • De kosten van Icynene isolatieschuim variëren afhankelijk van de situatie en het vloertype.
 • Er is een landelijke subsidie beschikbaar voor Icynene vloerisolatie.

Wat is Icynene Isolatieschuim?

Icynene isolatieschuim is een type PU isolatieschuim dat wordt gebruikt voor vloerisolatie. Het grote verschil met traditioneel purschuim is dat Icynene een watergedragen isolatieschuim is, vrij van schadelijke HFK’s en vluchtige organische stoffen. Het schuim heeft een open celstructuur en isoleert luchtdicht. Het heeft een hoge isolatiewaarde en zorgt voor een efficiënte warmtebesparing.

Icynene isolatieschuim biedt een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele isolatiematerialen. Het is op waterbasis, waardoor het geen schadelijke emissies of geuren afgeeft tijdens de installatie. Dit maakt het een veilige keuze voor zowel bewoners als installateurs.

Met zijn luchtdichte eigenschappen voorkomt Icynene isolatieschuim warmteverlies en koudebruggen. Het schuim vult naadloos alle openingen en kieren, waardoor een efficiënte isolatielaag wordt gecreëerd. Dit resulteert in een verhoogd wooncomfort en lagere energiekosten.

De isolatiewaarde van Icynene isolatieschuim zorgt voor optimale energiebesparing. Het helpt de warmte in huis vast te houden tijdens de koude wintermaanden en houdt de warmte buiten tijdens de warme zomermaanden. Hierdoor hoeft de verwarming of airconditioning minder te werken, wat resulteert in lagere energierekeningen en een verminderde CO2-uitstoot.

Het watergedragen en HFK-vrije karakter van Icynene isolatieschuim maakt het ook een duurzame keuze. Het draagt bij aan de vermindering van schadelijke chemische stoffen in het milieu en helpt bij het verminderen van de ecologische voetafdruk van gebouwen. Daarnaast kan Icynene isolatieschuim bijdragen aan de geluidsisolatie, waardoor een rustige en comfortabele leefomgeving ontstaat.

Al met al biedt Icynene isolatieschuim een uitstekende oplossing voor wie op zoek is naar hoogwaardige isolatie met aandacht voor duurzaamheid, energie-efficiëntie en wooncomfort.

Hoe werkt Icynene Isolatieschuim?

Icynene isolatieschuim wordt ter plaatse aangebracht in de kruipruimte. Het schuim wordt in vloeibare vorm gespoten en hardt vervolgens uit tot een solide isolatielaag. Dit innovatieve isolatieschuim heeft als unieke eigenschap dat het alle naden, kieren en openingen bij afvoeren naadloos opvult, waardoor er een efficiënte isolatie ontstaat. Hierdoor wordt warmteverlies voorkomen en neemt ook de koude trek uit de kruipruimte af. Het resultaat is een comfortabel en energiezuinig huis.

Voordat het Icynene isolatieschuim wordt aangebracht, is het belangrijk om de kruipruimte en ventilatie goed voor te bereiden. Dit om ervoor te zorgen dat het schuim optimaal kan hechten en de gewenste isolatiewaarde bereikt kan worden. Door de juiste voorbereiding kan het isolatieschuim optimaal zijn werk doen en een duurzame oplossing bieden voor het isoleren van uw woning.

Let op: Het aanbrengen van Icynene isolatieschuim vereist vakmanschap en ervaring. Het is raadzaam om een professioneel isolatiebedrijf in te schakelen voor een vakkundige installatie.

Icynene Isolatieschuim Traditionele Isolatiematerialen
Naadloze isolatie Veel naden en kieren
Luchtdichte isolatie Lucht- en warmtelekken mogelijk
Geen warmteverlies Warmteverlies mogelijk
Geen koude trek Koude trek mogelijk

Met Icynene isolatieschuim kunt u uw wooncomfort verhogen en energie besparen. Door het naadloos isoleren van de kruipruimte worden warmtelekken voorkomen en wordt koude trek verminderd. Hierdoor hoeft uw verwarming minder hard te werken en kunt u flink besparen op uw energierekening. Bovendien draagt deze duurzame isolatie bij aan een beter milieu.

Kosten van Icynene Isolatieschuim

De kosten van Icynene isolatieschuim zijn afhankelijk van de situatie van de kruipruimte en het vloertype. De prijs begint vanaf €42,00 per m². Het is een investering die snel kan worden terugverdiend door de energiebesparing die het oplevert. Voor een nauwkeurige offerte wordt een inspectie van de kruipruimte uitgevoerd, zodat de exacte kosten kunnen worden bepaald. De terugverdientijd varieert, maar ligt gemiddeld tussen de 3,5 en 7 jaar.

Vloertype Kosten per m² Terugverdientijd
Houten vloer €42,00 3,5 – 7 jaar
Betonnen vloer €46,00 3,5 – 7 jaar
Isolerende betonvloer €52,00 3,5 – 7 jaar

Let op: Bovenstaande prijzen zijn indicatief en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke situatie. Deze prijzen zijn exclusief eventuele bijkomende kosten, zoals voorbereidingswerkzaamheden en afwerking. Voor een offerte op maat kunt u altijd contact opnemen met een professioneel isolatiebedrijf.

icynene isolatieschuim

Door te investeren in Icynene isolatieschuim profiteert u niet alleen van een goede isolatie, maar ook van lagere energiekosten op de lange termijn. Deze duurzame investering verdient zichzelf uiteindelijk terug.

Besparing met Icynene Isolatieschuim

Het isoleren van de vloer met Icynene Isolatieschuim kan aanzienlijke besparingen opleveren. Gemiddeld kan er jaarlijks meer dan €500,- worden bespaard op de energierekening (bij een gemiddelde gasprijs van €2,50 / m³ in 2021). Met de stijgende gasprijzen kan de besparing nog hoger uitvallen. Naast de energiebesparing zorgt Icynene Isolatieschuim ook voor een verbeterd wooncomfort en plezier.

Door te kiezen voor Icynene Isolatieschuim kun je niet alleen kosten besparen, maar ook bijdragen aan een beter milieu. Het isolatieschuim is watergedragen en vrij van schadelijke stoffen, waardoor het een duurzame keuze is. Bovendien draagt het bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot en het energieverbruik, wat gunstig is voor het milieu en de toekomstige generaties.

Voordelen van besparen met Icynene Isolatieschuim

 • Energiebesparing: Door het isoleren van de vloer met Icynene Isolatieschuim kun je aanzienlijk besparen op je energierekening. De isolatiewaarde van het schuim zorgt voor een efficiënte warmtebesparing, waardoor je minder energie hoeft te verbruiken om je woning warm te houden.
 • Gasprijzen: Met de stijgende gasprijzen kan de besparing met Icynene Isolatieschuim nog hoger uitvallen. Het isolatieschuim zorgt ervoor dat de warmte beter wordt vastgehouden, waardoor je minder gas hoeft te verbruiken.
 • Wooncomfort: Naast de energiebesparing zorgt Icynene Isolatieschuim ook voor een verbeterd wooncomfort. Het schuim vormt een naadloze isolatielaag die tocht en koude trek voorkomt. Hierdoor heb je geen last meer van koude vloeren en wordt het comfort in huis aanzienlijk verhoogd.

“Met Icynene Isolatieschuim bespaar je niet alleen op je energierekening, maar geniet je ook van een comfortabelere woning en draag je bij aan een duurzame toekomst.”

Met Icynene Isolatieschuim investeer je dus niet alleen in energiebesparing, maar ook in je eigen wooncomfort en de duurzaamheid van je woning. Door te kiezen voor deze hoogwaardige isolatieoplossing kun je jarenlang genieten van lagere energiekosten en een aangename leefomgeving.

Terugverdientijd van Icynene Isolatieschuim

De investering in Icynene Isolatieschuim kan zich binnen een redelijke termijn terugbetalen. De terugverdientijd van Icynene isolatieschuim varieert doorgaans tussen de 3,5 en 7 jaar. Er zijn echter verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de daadwerkelijke terugverdientijd.

De hoogte van de gasprijzen speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de terugverdientijd. Met de stijgende gasprijzen wordt de besparing op energiekosten door middel van isolatie steeds groter, waardoor de investering sneller wordt terugverdiend. Daarnaast is het energieverbruik van een woning ook van invloed op de terugverdientijd. Hoe meer energie er bespaard kan worden door isolatie, hoe sneller de investering zichzelf kan terugbetalen.

Een andere factor die de terugverdientijd kan verkorten, is het gebruik maken van subsidies voor isolatie. Subsidies kunnen de initiële investeringskosten verlagen, waardoor de terugverdientijd van Icynene Isolatieschuim nog korter kan worden.

Om een accuraat beeld te krijgen van de terugverdientijd in uw specifieke situatie, is het raadzaam om een professioneel advies in te winnen bij een isolatiespecialist. Zij kunnen de factoren zoals gasprijzen, energieverbruik en subsidies meenemen in een nauwkeurige berekening van de terugverdientijd.

 

Gemiddelde terugverdientijd
Zonder subsidie 3,5 – 7 jaar
Met subsidie Korter dan 3,5 jaar

Subsidie voor Icynene Vloerisolatie

Op dit moment is er een landelijke subsidie beschikbaar voor vloerisolatie, waaronder Icynene isolatieschuim. De subsidie bedraagt €11,00 per m² en geldt in combinatie met minimaal 1 andere isolatiemaatregel. Informeer ook bij de gemeente naar eventuele lokale subsidies. Het aanvragen van subsidie kan de terugverdientijd van de investering in Icynene vloerisolatie aanzienlijk verkorten. Vanaf 2023 komt men ook in aanmerking voor subsidie bij 1 isolerende maatregel.

vloerisolatie met icynene isolatieschuim

Belangrijkste punten over subsidie voor Icynene vloerisolatie:

 1. Er is een landelijke subsidie van €11,00 per m² beschikbaar voor vloerisolatie met Icynene isolatieschuim.
 2. De subsidie geldt in combinatie met minimaal 1 andere isolatiemaatregel.
 3. Informeer bij de gemeente naar eventuele lokale subsidies.
 4. Het aanvragen van subsidie verkort de terugverdientijd van de investering in Icynene vloerisolatie.
 5. Vanaf 2023 komt men ook in aanmerking voor subsidie bij 1 isolerende maatregel.

Subsidiebedrag per vloeroppervlakte:

Vloeroppervlakte (m²) Subsidiebedrag
10 €110,00
20 €220,00
30 €330,00

Bovenstaande tabel laat zien hoeveel subsidie er per vloeroppervlakte kan worden ontvangen. Hoe groter het vloeroppervlak, hoe hoger het subsidiebedrag.

Duurzaamheid van Icynene Isolatieschuim

Icynene isolatieschuim is een milieuvriendelijk en duurzaam isolatiemateriaal dat bijdraagt aan energiebesparing in gebouwen en huizen. Het materiaal bestaat uit natuurlijke, gerecyclede materialen en is watergedragen, waardoor het een duurzaam alternatief is voor traditionele isolatiematerialen.

Het gebruik van Icynene isolatieschuim draagt bij aan de vermindering van het energieverbruik. Het isolatieschuim heeft een open celstructuur en bestaat voor 99% uit lucht, waardoor het een uitstekende isolatiewaarde heeft. Dit resulteert in een betere regulering van de binnentemperatuur, waardoor er minder energie nodig is voor verwarming en koeling.

Een ander belangrijk aspect van de duurzaamheid van Icynene isolatieschuim is dat het geen schadelijke stoffen bevat. Het is vrij van HFK’s (fluorkoolwaterstoffen) en vluchtige organische stoffen, waardoor er tijdens het aanbrengen geen schadelijke gassen vrijkomen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van de bewoners.

Door te kiezen voor Icynene isolatieschuim draagt u dus bij aan een duurzamere leefomgeving. Het vermindert het energieverbruik, verbetert het comfort in uw woning en draagt bij aan een gezonder binnenklimaat. Bovendien is het gebruik van Icynene isolatieschuim een stap in de richting van een circulaire economie, omdat het materiaal gerecyclede en natuurlijke grondstoffen gebruikt.

Vergelijking van Icynene en PUR

Icynene isolatieschuim is een vorm van PUR-schuim, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Icynene is HFK-vrij en is 100% spuitisolatie op waterbasis. Het bevat geen schadelijke stoffen en is geurarm. Dit in tegenstelling tot standaard PUR-schuim dat wel HFK’s kan bevatten. Icynene loopt vooruit op de toekomst, aangezien het gebruik van schuim met HFK’s vanaf 2023 verboden wordt.

Icynene Isolatieschuim PUR-schuim
Samenstelling Waterbasis, HFK-vrij Kan HFK’s bevatten
Geur Geurarm Kan een sterke geur hebben
Gezondheidsrisico’s Bevat geen schadelijke stoffen Kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij blootstelling aan HFK’s
Toekomstbestendigheid In lijn met verbod op HFK’s vanaf 2023 Kan in de toekomst beperkingen ondervinden door wet- en regelgeving

Technische gegevens van Icynene Isolatieschuim

Hieronder vindt u de technische gegevens van Icynene isolatieschuim:

 • Lambda-waarde: 0,038 W(m.K)
 • Brandklasse: F (zeer moeilijk brandbaar)

Icynene isolatieschuim is een milieuvriendelijk materiaal dat bijdraagt aan duurzaamheid in bouw- en isolatieprojecten.

Technische gegevens
Lambda-waarde 0,038 W(m.K)
Brandklasse F (zeer moeilijk brandbaar)

Voordelen en Nadelen van Icynene Isolatieschuim

Het isoleren met Icynene Isolatieschuim biedt verschillende voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is de goede geluidsisolatie die het materiaal biedt. Icynene Isolatieschuim kan geluidstransmissie verminderen, waardoor het wooncomfort wordt verbeterd. Dit is met name belangrijk in huizen of appartementen met dunne wanden of vloeren. Daarnaast is Icynene Isolatieschuim vrij van schadelijke stoffen zoals HFK’s en vluchtige organische stoffen, wat het een milieuvriendelijke keuze maakt. Het materiaal heeft ook damp open eigenschappen, waardoor vochtproblemen worden voorkomen en de luchtkwaliteit in huis wordt verbeterd.

Naast de voordelen heeft Icynene Isolatieschuim ook enkele nadelen waar rekening mee moet worden gehouden. In tegenstelling tot traditionele isolatiematerialen zoals glaswol of steenwol, vereist het installeren van Icynene Isolatieschuim gespecialiseerde kennis en ervaring. Het is belangrijk om een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf in te schakelen om ervoor te zorgen dat de installatie correct en veilig wordt uitgevoerd. Een ander nadeel van Icynene Isolatieschuim is dat het moeilijk te verwijderen is. Als er in de toekomst wijzigingen aan het huis moeten worden aangebracht, kan het nodig zijn om het isolatieschuim te verwijderen, wat een uitdagende taak kan zijn.

Als u een houten vloer wilt isoleren, is het mogelijk om Icynene Isolatieschuim te gebruiken. Het schuim kan in de ruimte tussen de houten vloer en de ondervloer worden gespoten om warmteverlies te verminderen. Er zijn echter ook andere alternatieven beschikbaar, zoals ecologisch isolatieschuim. Ecologisch isolatieschuim maakt gebruik van natuurlijke materialen en is ook een duurzame keuze. Het is altijd raadzaam om advies op maat in te winnen bij een isolatiespecialist om de beste isolatieoplossing voor uw specifieke situatie te vinden.