Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie is een slimme oplossing als u last heeft van vocht en schimmel problemen in huis. Naast vocht en schimmel problemen kan u natuurlijk ook last krijgen van koude tocht over de vloer heen. Deze koude luchtstroom zorgt ervoor dat u last krijgt van koude voeten. Uw vloer voelt altijd koud aan. Naast deze nare eigenschappen verliest u al snel 10 tot 15% van uw stookwarmte via de vloer. Dit is een flink bedrag wat u merkt aan uw energierekening. Als uw woning voorzien is van een kruipruimte dan is het zeker aan te bevelen om kruipruimte isolatie te overwegen. Via onze website kun u direct online de kruipruimte isolatie prijzen opvragen. U krijgt meteen een idee wat u kwijt bent om uw kruipruimte te isoleren.

Verschillende manieren om uw kruipruimte te isoleren

Kruipruimte isolatie is helaas niet bij alle kruipruimtes mogelijk. Het is dus slim om goed te kijken naar de ruimte die u heeft. De kruipruimte moet eenvoudig begaanbaar zijn en echt op kruiphoogte zijn dus minimaal 35 cm hoog. Als dit het geval is dan kan u overwegen om de kruipruimte te isoleren met glaswol of purschuim. Er wordt meestal gekozen voor purschuim omdat dit schuim voldoende ventileert. Er ontstaan zo geen extra vochtproblemen omdat de kruipruimte te weinig isoleert. Dit zijn wel handige dingen om mee rekening te houden als u de kruipruimte laat isoleren. Als u voldoende ruimte heeft voor isolatie dan kan u eventueel glaswol overwegen. Glaswol heeft een hoge isolatiewaarde alleen er moet wel rekening gehouden worden met de ventilatie in de kruipruimte. Het kan voorkomen dat er bijna geen ruimte is om uw kruipruimte te isoleren. Een mooie oplossing zijn dan isolatiechips of parels. Deze kunnen in de kruipruimte op de vloer gespoten worden. Uiteraard is de isolatiewaarde wel een stuk lager vergeleken met glaswol en PUR schuim.

Rendement bij kruipruimte isolatie

Ongeveer 10 procent van uw energie verliest u gewoon via de vloer. Door uw kruipruimte te isoleren kan u een bepaalt rendement behalen. Naast een aangenaam warm gevoel aan uw voeten wilt u natuurlijk profiteren van een extra hoog rendement. Het grootste voordeel bij het isoleren van uw kruipruimte is dat de investering niet heel groot is. Rond de 1000 euro afhankelijk van de materialen en het formaat kruipruimte kan u de vloer al laten isoleren. Hierdoor loopt het rendement op tot wel 20%. De terugverdien tijd is vrij kort en u kan al snel profiteren van lagere energie lasten. Het is ook aan te raden om uw kruipruimte te isoleren als u van plan bent om vloerverwarming aan te leggen. Er gaat namelijk veel warmte van uw vloerverwarming verloren als u geen kruipruimte isolatie heeft. Uw rendement zal dus nog hoger worden als u de kruipruimte isolatie combineert met uw nieuwe vloerverwarming.

Kruipruimte isolatie voor extra comfort

Kruipruimte isolatie helpt niet alleen mee met energie besparen voor uw portemonnee. U merkt al snel dat u kan genieten van extra comfort. Eventueel kan u overwegen om de extra isolatie zowel onder als boven aan te brengen. U kan zo genieten van een warme vloer tijdens de wintermaanden en een koele vloer in de zomermaanden. Het is ontzettend aangenaam om met sokken of blote voeten over de vloer te lopen zonder dat u het koud krijgt. Dit is voor veel mensen één van de belangrijkste redenen om te kiezen voor kruipruimte isolatie.

Vergelijk offertes en bespaar nog meer op uw nieuwe kruipruimte isolatie

Bent u van plan om kruipruimte isolatie te plaatsen? Bij ons komt u direct achter de kruipruimte isolatie kosten voor uw eigen woning. U kan via onze website gratis en geheel vrijblijvend offertes aanvragen. U ontvangt via onze site direct maximaal 6 offertes van isolatie experts uit de buurt. U kan deze offertes direct naast elkaar leggen en tot wel 40% extra besparen door ze met elkaar te vergelijken. Daarnaast komt u gratis achter de prijzen en kan u zelf overwegen of u van plan bent om de kruipruimte te isoleren. Ontdek direct welke specialist deze klus voor u kan uitvoeren tegen de laagste prijs door een offerte aan te vragen.